Administratie uitbesteden

27 september 2018

Posted in Financiƫn en Verzekeringen

Administratie uitbesteden of dit toch zelf doen?Dat is de vraag waar jij als ondernemer voor komt te staan. Voor beide is wel iets te zeggen. Het voordeel van het zelf doen, is natuurlijk dat je er zelf ook de controle over houdt en dat je de kosten bespaart van het inschakelen van een professional op dit gebied. Maar laten we eerlijk zijn, administratief werk is niet de reden waarom jij bent gaan ondernemen. Administratie uitbesteden doe je dan ook vaak omdat je gewoon geen zin hebt om de boekhouding zelf te doen. Je hebt hier zelf waarschijnlijk vrij weinig kennis over, wat betekent dat je er veel tijd in moet steken om uit te zoeken op welke manier je alles precies bij moet houden. Welke regels zijn er op dit gebied en hoe pas je deze toe? En van welke regelingen kun jij allemaal gebruik maken, welke aftrekposten zijn er op jou van toepassingen? Dit zijn allemaal zaken waar je zelf niet zoveel van weet en dat maakt het lastig om hier zo goed mogelijk gebruik van te maken. Ook kost het je gewoon allemaal veel tijd, tijd die je beter zou kunnen besteden aan de kerntaken van jouw onderneming. Administratie uitbesteden is dus helemaal geen gek idee!

Administratie uitbesteden, maar aan wie?

Heb jij besloten dat jij je niet langer bezig wilt houden met het boekhouden, omdat het je teveel tijd kost, omdat je niet goed weet hoe je dit moet doen of omdat je het idee hebt dat je effectiever gebruik zou kunnen maken van aftrekposten? Dan is het natuurlijk nog de vraag wie jij dit dan wel laat doen. Administratie uitbesteden kan bij een administratiekantoor, maar er zijn verschillende van deze kantoren in Nederland. Dan is het wel de vraag voor welk kantoor jij dan kiest. Administratie uitbesteden kun je bijvoorbeeld laten doen bij Actium. Als jij het aan deze professionals overlaat, dan heb je er zelf eigenlijk geen omkijken meer naar. En dat is natuurlijk wel zo prettig, dan houd jij weer tijd over voor het ontwikkelen van nieuwe producten of het verbeteren van je diensten. Of je hebt meer tijd om op zoek te gaan naar nieuwe klanten of afnemers. Met andere woorden, je hebt dan gewoon weer de ruimte om je te richten op het halen van meer winst uit je bedrijfsactiviteiten en dat is natuurlijk wel waar het om gaat! Administratie uitbesteden is voor de meeste ondernemers dan ook echt een goede keus!

Alles of gedeeltelijk

Administratie uitbesteden aan Actium geeft je bovendien veel keuzemogelijkheden, je kunt zelf kiezen hoeveel jij door hen laat doen en wat je zelf blijft doen. Vind je de boekhouding op zich niet zo heel erg vervelend, maar wil je gewoon dat er een professional met je meekijkt? Wil je alleen je belastingaangiftes niet meer zelf doen? Of wil jij alles uit handen geven? Het is bij Actium allemaal mogelijk! Zoals je op Actium.nl kunt lezen, kunnen zij jou bijstaan met verschillende administratieve en boekhoudkundige taken, zoals:

  • de salarisadministratie
  • belastingaangiftes
  • jaarrekeningen
  • boekhouding verzorgen

Administratie uitbesteden aan hen betekent dus dat jij veel mogelijkheden hebt in op welke manier dit gebeurt. Zij zorgen er bovendien altijd voor dat jij zelf een goed overzicht blijft houden van je winst- en verliesrekening, wat voor de voortgang van jouw bedrijf erg belangrijk is. Zij geven hier een helder overzicht van, zodat jij een goed beeld krijgt van hoe jouw onderneming er financieel voorstaat. Administratie uitbesteden aan professionals? Dit laten doen door administratiekantoor Actium levert jou zeker goede resultaten op!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn