Energiekosten vergelijken

17 november 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Energiekosten vergelijkenEnergiekosten vergelijken, doe jij dit wel eens? Veel mensen doen dit eigenlijk nooit en staan er ook niet bij stil hoeveel baat ze kunnen hebben bij het maken van een goede vergelijking. Het is echter zeker de moeite waard om hier wel eens mee aan de slag te gaan, aangezien er best grote verschillen bestaan tussen de verschillende energieleveranciers die ons land telt. Ze verschillen niet alleen in het soort stroom dat ze leveren, groen of grijs, maar er bestaan ook sterke verschillen in prijzen. Tarieven veranderen bovendien jaarlijks en daarom is het zeker goed om ook jaarlijks of eens in de twee jaar eens aan de slag te gaan met energiekosten vergelijken. De kans is groot dat jij kunt besparen! Niet alleen omdat de verschillen in tarieven tussen leveranciers onderling dusdanig kunnen verschillen dat opeens een ander voor jou de voordeligste optie is, maar ook omdat jouw verbruik dusdanig kan veranderen dat opeens een ander voor jou veel voordeliger is. Niemand vindt het natuurlijk leuk om teveel te betalen, om een hogere energierekening te hebben dan nodig is en daarom is de energiekosten vergelijken dus zeker een aanrader!

Besparen door energiekosten vergelijken

We noemden hierboven al redenen waarom energiekosten vergelijken op reguliere basis aan te raden is en waarom overstappen soms een goede keus kan zijn. Daar geven we graag nog een reden bij en dat is het feit dat verschillende energiemaatschappijen aantrekkelijke extra’s bieden voor nieuwe klanten! Denk dan aan het krijgen van een kortingsbon of cadeaukaart of aan gewoon het krijgen van een flinke korting in het eerste jaar dat je bij hen klant bent! Ook dat kan het dus zeker zeer interessant maken om een overstap te maken! Energiekosten vergelijken doe je dus omdat:

  • de tarieven bij de verschillende maatschappijen per jaar kunnen verschillen
  • jouw energieverbruik dusdanig hoger of lager kan zijn geworden dat een andere aanbieder interessanter voor jou wordt
  • leveranciers aantrekkelijke kortingen of extra’s bieden aan nieuwe klanten

Het is daarom ook zonde dat heel veel mensen altijd maar blijven zitten bij die energieleverancier waar ze eens een contract afgesloten hebben, hierdoor betalen velen echt meer dan nodig is. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee, maar ga eens aan de slag met energiekosten vergelijken. De kans is heel groot dat ook jij een flinke besparing kunt realiseren op deze maandelijkse vaste lasten en wie wil dat nu niet?!

Laat vergelijking maken

Zelf energiekosten vergelijken kan best lastig zijn, vanwege het grote aantal leveranciers dat er is en vanwege de verschillende tarieven waaruit je energierekening bestaat. Gelukkig hoef je dit ook helemaal niet meer zelf te doen, je kunt tegenwoordig gewoon gebruik maken van een goede vergelijkingssite! Een aanrader is Slim met energie, te vinden op slimmetenergiecom! Zij maken het jou heel gemakkelijk, je hoeft enkel adresgegevens en je verbruik in te vullen en je krijgt vervolgens een overzicht van hen waarin duidelijk wordt hoeveel jij per jaar zou betalen bij welke maatschappij. Doordat zij hierin ook overstapkortingen meenemen, kun jij vervolgens zelf heel gemakkelijk de energiekosten vergelijken. Je ziet precies bij wie jij het voordeligst uit zou zijn en je weet dan ook meteen of een overstap in jouw situatie zinvol is. Is dat het geval? Dan kunnen zij jou ook helpen met overstappen! Zo heb je daar zelf eigenlijk geen omkijken meer naar en wordt het gewoon voor jou geregeld. Wel zo gemakkelijk natuurlijk! Wil jij ook graag besparen, wil je ook zeker weten dat je niet teveel betaalt voor jouw gas en stroom? Ga dan energiekosten vergelijken via slimmetenergie.com en stap eenvoudig over!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn