Gebruik regelmatig hondenshampoo

18 november 2017

Posted in Dieren en Toebehoren

Het verzorgen van je hond is natuurlijk erg belangrijk en dit kun je op uiteenlopende manieren doen. Een van de belangrijkste onderdeel hiervan is het wassen van je hond met hondenshampoo. De vacht van je huisdier kan natuurlijk vies worden. Hij of zij komt regelmatig buiten en als er iets is dat honden leuk vinden dan is het wel rollen in de modder of door struiken op zoek gaan naar iets dat ze lekker of leuk vinden. Je kunt misschien wel honderden manieren bedenken waarop jouw hond vies kan worden. Zelfs als je een hele schone hond hebt, dan wordt de vacht op een gegeven moment toch vies. Wat dat betreft werkt het hetzelfde als bij mensen. Wij zullen niet dagelijks in de modder rollen, maar toch moeten we met enige regelmaat ons haar wassen en dat is natuurlijk geen enkel probleem. Een hondenshampoo kopen doe je daarnaast tegenwoordig ook nog eens heel makkelijk online. Dit hoeft dus geen enkel probleem voor je te zijn.

  • Betadine shampoo
  • Droogshampoo
  • Puppy shampoo

Er zijn veel verschillende soorten hondenshampoo op de markt. Wanneer je een kijkje gaat nemen op de website van Tinki dan vind je hier een lijst hiervan. We raden je zeker aan om deze goed door te nemen en te kijken welke optie het beste bij jouw hond past. We hebben je hierboven al drie voorbeelden gegeven.

De hondenshampoo voor je puppy

Als jij bij je volwassen hond ineens begint met hondenshampoo, dan kun je wat verzet verwachten. De meeste honden hebben het niet zo op water en zullen als zij in de douche of het bad gezet worden dan ook niet heel erg blij worden. Toch is het wel degelijk belangrijk om je hond goed schoon te houden. Hoe vaak je de hondenshampoo moet gebruiken hangt onder andere af van het soort hond dat je hebt en wat hij of zij allemaal doet. Als je hond inderdaad dagelijks door de modder rolt, dan zul je misschien vaker de hondenshampoo erbij moeten pakken, dan wanneer je hond een stuk netter is. Langharige honden hebben bijvoorbeeld ook vaker een wasbeurt nodig dan kortharige honden. Hoe je het beste kunt bepalen wanneer het weer tijd is voor de hondenshampoo? Als de vacht van je hond er vies uitziet of stinkt, dan is dat een tripje naar de douche waard! Door van puppy af aan dit al te doen, zal je hond ook wennen aan de hondenshampoo en hierdoor minder weerstand bieden. Er is een speciale puppy shampoo die je daarvoor kunt gebruiken!

Met je hond onder de douche

Waar jij je hond gaat wassen met de hondenshampoo dat is natuurlijk aan jou. De een zal dit inderdaad in de badkamer doen, terwijl een ander liever kiest om dit buiten te doen. Het enige wat je echt nodig hebt is de hondenshampoo, genoeg water en een goede hondenhanddoek. Omdat je de hond wast om de vacht zo mooi mogelijk te houden, wil je dit natuurlijk niet teniet doen door niet de juiste handdoek te gebruiken. Ook kan het zeker helpen om vervolgens het haar van je hond te borstelen voor een nog mooier resultaat. Kom naar de website Tinki.nl om meer informatie over shampoo te vinden en hier vervolgens de shampoo van je keuze voor de laagst mogelijke prijs te kunnen kopen. Op die manier hou je niet alleen jezelf blij, maar ook zeker je hond. Tijdens het wassen vinden ze het misschien maar niks, maar ook een hond vindt het natuurlijk fijn om er goed uit te zien en lekker te ruiken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn