Incontinentie na behandeling aan de prostaat

24 september 2020

Posted in Mens en gezondheid

Is er bij u sprake van incontinentie, dan betekent dit dat u op regelmatige basis urine verliest op momenten dat dit niet de bedoeling was, namelijk buiten het toiletbezoek om. Dit kan opgevangen worden door bijvoorbeeld TENA Men producten. Het verliezen van urine kan getriggerd worden door het leveren van een krachtinspanning zoals iets zwaars tillen, maar ook niezen of hard lachen kunnen er aanleiding toe geven. Ook kan het zijn dat de hersenen en de blaas niet goed met elkaar communiceren en u plotseling dringend het toilet moet bezoeken. De oorzaken kunnen verschillen. Bezoekt u uw huisarts om uw klachten nauwkeurig te laten onderzoeken en gebruik TENA Men materiaal om toch gewoon te kunnen functioneren.

De verschillende vormen van incontinentie

Bij mannen komen dezelfde vormen van incontinentie als bij vrouwen voor. Zo is aandrangincontinentie een vaak voorkomend probleem. Hierbij voelt u regelmatig de plotselinge en sterke behoefte om het toilet te bezoeken. U moet hier zo snel mogelijk gehoor aan geven om ongelukjes te voorkomen. Dit zeker als u nog geen TENA Men gebruikt. Stressincontinentie (ook wel urge-incontinentie genoemd) is de vorm van incontinentie die door inspanning, zoals het hierboven al genoemde tillen, niezen of lachen optreedt. Ook kan er sprake zijn van een gemengd beeld. We spreken in dat geval van gemengde incontinentie.

Incontinentieproblemen na behandeling aan uw prostaat

Vaak vormen incontinentieproblemen het gevolg van een probleem met uw prostaat, maar wist u dat deze problemen ook kunnen optreden wanneer u juist aan uw prostaat bent geholpen? Het betreft dan meestal de stress- of inspanningsincontinentie. Door de behandeling van de prostaat kunnen er dusdanige fysieke veranderingen optreden, dat plasproblemen onvermijdelijk zijn. De duur en intensiteit daarvan verschillen per persoon. De klachten houden doorgaans enkele maanden tot een jaar aan. Het verstandig in deze periode TENA Men te kopen en te gebruiken om zo weinig mogelijk last te hebben van de klachten. Meestal verdwijnen de klachten uiteindelijk vanzelf.

Hoe kan een prostaatoperatie incontinentie veroorzaken?

Wellicht vraagt u zich af hoe een prostaatoperatie tot problemen met plassen kan leiden. Dit heeft alles te maken met de werking van de sluitspier van uw urinebuis. Deze sluitspier zorgt ervoor dat, wanneer hij naar behoren werkt, uw blaas goed wordt afgesloten. Wordt u aan uw prostaat geopereerd, dan wordt een deel van deze sluitspier verwijderd. Uw bekkenbodemspieren moeten na de operatie het verminderde functioneren van de overgebleven sluitspier compenseren. Dit zorgt voor extra druk op het bekken, die daarvoor tot dan toe onvoldoende voor getraind was.

Een zeker gevoel dankzij de incontinentiematerialen van TENA MEN

Gelukkig zijn er praktische hulpmiddelen die u helpen u leven zo normaal mogelijk te leiden tijdens de periode waarin u met incontinentie te maken heeft. De producten van TENA MEN helpen u de controle te behouden, ongeacht de mate van urineverlies. Het incontinentiemateriaal geeft u vanwege zijn hoge absorberende vermogen een veilig gevoel, terwijl u ook wat betreft discretie niets hoeft in te boeten. De materialen zijn ontworpen met het oog op de mannelijke anatomie. U kunt onder andere gebruikmaken van incontinentieverbanden en incontinentiebroekjes.

Manieren om de incontinentie aan te pakken

Alhoewel het incontinentiemateriaal van TENA Men u een beschermd gevoel geeft, wilt u natuurlijk niets zo graag als zo snel mogelijk van de plasproblemen af zijn. Na een prostaatoperatie kunt u deze op verschillende manieren aanpakken. De training van de bekkenbodemspieren is hiervoor hét aangewezen hulpmiddel. Begint u met het trainen van deze spiergroep vóór de prostaatoperatie, dan zullen de positieve effecten nog sneller merkbaar zijn.

Ook veranderingen in uw dagelijkse leefstijl kunnen een grote invloed hebben op de plasproblemen. Heeft u last van overgewicht? Dit zorgt ervoor dat er nog meer druk op uw bekkenbodemspieren komt te staan. U maakt het deze spiergroep in deze sterk veranderde situatie makkelijker door wat gewicht te verliezen. Vooral het verlies van buikvet zal het incontinentieprobleem kunnen verlichten waardoor u producten als TENA Men niet meer nodig zult hebben. Probeert u ook cafeïne houdende dranken te vermijden, want deze weten uw blaas flink te irriteren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn