Inlijsten

8 augustus 2018

Posted in Creatief en Decoratief

Iets inlijsten is altijd een goed idee als je iets moois aan de muur wilt hangen. Een bepaalde foto kan van zichzelf al heel mooi zijn, maar er een lijst omheen maken, dat maakt het dan toch net even helemaal af. Natuurlijk is een omlijsting ook gewoon handig om het op te kunnen hangen, dat maakt het bevestigen een stuk eenvoudiger. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor het ophangen van wat foto’s op een magneetbord door middel van magneten, om maar een voorbeeld te noemen. Inlijsten geeft er toch echter een heel andere sfeer aan, het laat het geheel nog mooier uitkomen, als er ten minste voor het juiste frame gekozen wordt. En dat geldt natuurlijk niet alleen maar voor foto’s. Ook een eigen gemaakte tekening of een schilderwerk dat je zo mooi vindt dat je het op wilt hangen, verdient gewoon een mooie omlijsting! En dat geldt natuurlijk ook voor een doek dat je van een kunstenaar koopt, ook daarbij kan het zeker van toegevoegde waarde zijn om deze in te lijsten. Er zijn dus zeker verschillende zaken die je kunt inlijsten en er zijn ook verschillende redenen om dit te doen, namelijk:

  • om het geheel mooier uit te laten komen
  • voor bescherming
  • om het ophangen eenvoudiger te maken
  • c-lijsten.nl

Goed inlijsten

Als je iets wilt laten inlijsten, dan is het van belang dat er voor een juiste soort frame gekozen wordt. Want hoewel het zeker zo is dat een lijst het geheel er mooier uit kan laten zien, is het ook absoluut zo dat het verkeerde exemplaar er juist voor kan zorgen dat de schoonheid van de zeefdruk, de foto, het schilderij of de tekening juist helemaal niet mooi meer uitkomt. Het is daarom altijd van belang dat er goed overwogen wordt wat voor omlijsting er nu het best gekozen kan worden. In sommige gevallen is inlijsten met een lichte kleur hout een goed idee, terwijl je in andere gevallen juist liever voor een donkere kleur kiest. Ook kan de stijl variëren, van heel modern tot juist zeer klassiek en allerlei varianten daar tussenin. Uiteraard kan ook het gebruikte materiaal verschillen. Mensen denken meestal het eerst aan hout en dat is ook uiteraard een goede optie, maar er kan ook gekozen worden voor bijvoorbeeld aluminium of kunststof voor het inlijsten. Allemaal zorgen ze voor hun eigen stijl en sfeer. Zolang het maar past bij de decoratie die je in wilt lijsten, maakt het verder niet veel uit wat voor materiaal je kiest.

Speciaal atelier

Als je iets wilt inlijsten, dan kun je natuurlijk naar een woonwinkel gaan en daar uit het beschikbare assortiment een frame kiezen. Voor een foto in een standaardformaat zal dat meestal nog wel lukken, maar voor andere decoraties is dat over het algemeen toch even wat lastiger. Je hebt dan vaak te maken met het feit dat de afmetingen gewoon niet overeen komen met de beschikbare omlijstingen die daar te krijgen zijn. Of je kunt gewoon geen enkel exemplaar vinden dat recht doet aan de decoratie die jij er in wilt doen. Daarom kun je voor het inlijsten van dergelijke zaken maar het best naar een echte specialist gaan, naar een lijstenmaker. In het atelier van C-lijsten kunnen ze altijd een oplossing voor jou vinden. Zij kunnen een exemplaar op maat voor jou maken als dat nodig is of je kunt een van de exemplaren kiezen die ze al klaar hebben staan. Bij maatwerk weet je natuurlijk zeker dat de afmeting, de kleur en de stijl helemaal perfect is. Wil jij iets inlijsten, dan is C-lijsten daarvoor dus het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn