Kun je zelf je dure kleed reinigen?

17 oktober 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Heb je een mooi kleed liggen en heb je daar een ongelukje mee gehad? Is er bijvoorbeeld een kom soep overheen gegaan of heeft je huisdier top geplast? Dan moet je zo snel mogelijk dat kleed reinigen door bijvoorbeeld Cinco Tapijt- en Meubelreiniging. Dingen die je het beste zelf al kunt doen zijn nat maken met lauwwarm water en deppen (niet wrijven!). Op die manier kun je de vlek laten vermengen met het water en dit vervolgens een beetje uit het kleed trekken met behulp van een droge theedoek of een stuk keukenpapier. Ga echter nooit wrijven om je kleed te reinigen, want dit kan er juist voor zorgen dat je de vlek dieper in de vezel duwt. Als je de vlek door middel van deppen niet kunt verwijderen dan is het slim om professionele hulp in te schakelen van bovengenoemde tapijtreiniger. Zij beschikken namelijk over de juiste middelen om dat soort vlekken op vakkundige wijze uit je kleed te verwijderen. Je kleed reinigen gebeurt bij hen altijd op dezelfde wijze. Ze hebben een stappenplan ontwikkeld dat voor vrijwel alle kleden (en heel veel meubels) perfect werkt, en zijn niet voor niets een van de meestgevraagde tapijtreinigers. 

Stappenplan voor je kleed reinigen

Ala je bij Cindo Tapijt- en Meubelreiniging aanklopt voor het laten reinigen van je kleed dan gebeurt dit altijd met hetzelfde stappenplan. Dit plan gaat als volgt:

  • De voorinspectie en bepaling reinigingsmiddel
  • Het kloppen van het kleed
  • Het reinigen van het kleed
  • Een eventuele extra vlekbehandeling
  • Het spoelen van het kleed
  • Het drogen en de na-inspectie

Doordat ze bij dit bedrijf altijd een kleed reinigen met een reinigingsmiddel dat speciaal voor die stof geschikt is kunnen ze je een goed resultaat garanderen. Het is namelijk zo dat je niet zomaar elk type zeep voor elk materiaal kunt gebruiken. Bovendien is zelfs de temperatuur van het water belangrijk als je je kleed reinigen wilt. Des te meer redenen om dit bedrijf in te schakelen, want dan weet je zeker dat je kleed niet beschadigt of de kleuren doorlopen.

Wat kun je allemaal door Cinco laten reinigen?

Wist je dat je bij deze tapijtreiniger niet alleen een tapijt of kleed reinigen kunnen maar ook allerlei meubels? En voor zowel de kleden als de meubels geldt dat ze ze bij je thuis kunnen komen ophalen om ze vervolgens in hun eigen loods helemaal schoon te maken. Deze service bieden ze graag, want het is niet altijd mogelijk om op locatie de meubels of het tapijt schoon te maken. In hun loods beschikken ze over veel betere apparatuur, en dus is het vaak beter om het meubel op te komen halen. In het geval van vloerbedekking of trapbekleding is dat natuurlijk niet mogelijk, dus dan komen ze de reiniging wel bij je thuis uitvoeren. Ze nemen in dat geval mobiele apparatuur mee waarmee ze dat klusje kunnen klaren, en ook dat levert al een heel mooi resultaat op. Dus heb je een stoffen meubel staan dat simpelweg te groot is om te vervoeren? Of wil je mooie trap- of wandbekleding laten schoonmaken? Dan kun je dit bedrijf inschakelen dat je normaal gesproken voor een kleed reinigen zou contacteren, want ze maken veel meer schoon dan dat. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn