Maak jij jouw tuin of terras ook gezellig met de tuinhaard?

17 mei 2020

Posted in Vrije tijd en Hobby

Ben jij ook helemaal klaar voor de lente of voor de zomer? Om avonden buiten te zitten met je vrienden (helaas nu wel op afstand) en nachten lang door te halen zonder dat het koud wordt? Dat kan, dankzij de tuinhaard. Een mooie oplossing om eens aan de band met jouw vrienden te werken en tegelijkertijd om de tuin eens wat mooier te maken. We leggen in dit artikel uit hoe een dergelijke haard werkt en waar in jouw tuin of waar op jouw terras deze het beste kan komen te staan, want dat maakt in de praktijk ook nogal uit. Laten we beginnen met de werking.

Hoe werkt een tuinhaard eigenlijk?

Het principe is uiteraard duidelijk, maar het is ook goed om te weten hoe een tuinhaard eigenlijk werkt. Het beste is om de tuinhaard op een plek te zetten waar betegeling is. Als dat niet het geval is zal er een andere manier moeten worden gevonden, uiteraard zijn die er, want lang niet iedereen heeft een tuin met tegels, er zijn genoeg studenten bijvoorbeeld die niet eens weten hoe ze een tuin moeten aanleggen en hoe zij bepaalde stenen. Een tuinhaard die gestookt wordt met hout of met kolen zal overigens altijd een rookkanaal moeten hebben, dat is een kort kanaal en deze is rechtstreeks gemonteerd op de haard. De buitenhaard met rookkanaal is slechts aan een enkele zijde geopend. Het vuur is slechts aan een kant te zien en de tuinhaard kan dus ook tijdelijk veel rook geven. Zeker iets om rekening mee te houden. Maar niet alleen daarmee, het volgende is ook van belang. Wanneer jij een dergelijke haard hebt aangeschaft is het van belang dat deze op een goede plek komt te staan, dat moet je dus onthouden. Daarover gaat het laatste deel van dit artikel.

Hoe kun je het beste een tuinhaard plaatsen?

Zoals genoemd is het in de zomer heerlijk om buiten op het terras te zitten en lekker lang te kunnen genieten van het weer. Er doen zich echter soms problemen voor, zeker in de huidige tijd waarin helaas de crisis een grote rol speelt:

  • Het is al snel te druk op publieke plekken (onder andere het terras)
  • Er zal vrijwel geen plek zijn
  • Je moet in de wachtrij komen te staan
  • Mensen roken om je heen terwijl je aan het eten bent

Dit is slechts een selectie van mogelijke problemen die kunnen ontstaan als jij ervoor kiest om bij het terras aan de overkant een drankje te gaan drinken. Je kunt het beste in je eigen tuin gaan zitten, eventueel met afstand, of in ieder geval jouw huishouden en niet meer dan drie mensen over de vloer. Een tuinhaard kan het aanzienlijk gezellig maken, vooral in de avond. Een buitenhaard op het terras kan in de herfst en in de winter voor wat warmte dienen, in de lente en de zomer voornamelijk voor sfeer en gezelligheid. Het is immers leuk om naar het vuur te kijken. Vergelijk het maar eens met een lege tuin, de sfeer zal er dus door verbeteren. Dat is vooral handig als je je schoonmoeder over de vloer hebt, waar je het toch al niet zo mee hebt. Een tuinhaard biedt dus ontzettend veel voordelen, kijk op Tuinhaardxxl.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn