Meer vertrouwen van klanten door vca examen

20 juni 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Al meer dan 25 jaar ben ik eigenaar van een inmiddels vrij groot dakdekkersbedrijf in Zuid-Nederland. Ik stel hoge eisen aan het werk dat we afleveren en mijn medewerkers. Onze selling-points zijn:

  • Vakkundigheid door 25 jaar ervaring met dakdekken;
  • Gratis dakinspectie;
  • 24 uurs-service;
  • Ondersteuning bij schadeaangifte;
  • Alle medewerkers zijn geslaagd voor het vca examen.

Als dakdekker merk je dat klanten het best spannend vinden om een bedrijf in te huren. Het gaat toch om een dak en dat is niet niks. Als het werk niet goed gedaan wordt, kan het nog grotere schade aanrichten aan het huis. De klanten willen dus verzekerd zijn van goede kwaliteit. Omdat al onze dakdekkers een vca examen hebben afgerond, stralen we meer betrouwbaarheid uit richting onze klanten. Met de certificering die de medewerkers hebben na afloop van het vca examen, kunnen ze aantonen dat ze bekend zijn met alle veiligheidsregels. Onze klanten lopen daardoor veel minder risico dat er iets misgaat bij de renovatie of onderhoud van hun dak. Het vca examen vind ik niet alleen relevant voor mijn klanten maar ook voor mijn medewerkers. Voordat ik mijn eigen dakdekkersbedrijf begon, werkte ik jarenlang voor een baas. Als dakdekker krijg je soms met gevaarlijke situaties te maken. Je werkt op hoge daken en soms moet je met onderdelen werken die lastig te bereiken zijn. Zoals bijvoorbeeld bij een verstopping van een regenpijp. De eerste jaren dat ik voor mijn baas werkte, werden de veiligheidsregels niet zo nauw genomen. Daardoor heb ik een keer urenlang in een vreemde positie een dakgoot gerepareerd. Na afloop had ik ontzettend last van mijn rug. Die klachten zijn helaas nooit meer helemaal verdwenen. Dit wil ik voorkomen bij mijn medewerkers. Ik neem regelmatig jonge en onervaren medewerkers aan. Deze zijn vaak ontzettend gemotiveerd, maar moeten nog wel veel leren als het om veiligheid, gezondheid en risico’s gaat. De eerste maand dat een nieuwe medewerker in dienst is, zorg ik ervoor dat ze een vca cursus volgen en zo snel mogelijk het vca examen behalen. De cursussen volgen ze via Vca-cursus.com.

Enthousiasme medewerkers na afloop vca examen van de VGMbox

Voorheen gingen mijn medewerkers naar een andere aanbieder van een vca cursus en vca examen. Ik merkte dat ze hier nooit met heel veel enthousiasme van terug kwamen. Sommige jongens moesten het vca examen twee keer afleggen omdat ze het de eerste keer niet hadden gehaald. Als leidinggevende heb ik twee jaar terug VCA VOL van de VGMbox gevolgd. Ze geven cursussen door het hele land, wat erg handig is omdat ik daardoor niet ver hoefde te reizen. Na afloop van de cursus was ik laaiend enthousiast over de docent. Hij sprak vol enthousiasme en gaf goede voorbeelden. Sindsdien laat ik al mijn medewerkers een vca examen afleggen bij VGMbox. Ik merk dat ze veel meer opsteken van de cursus, dat ze de theorie beter onthouden en toepassen en dat iedereen na de eerste keer slaagt voor het vca examen. Dit komt echt mede door de manier waarop de les wordt gegeven en de professionaliteit van VGMbox. Lees meer over het VCA examen op de website van Vca-cursus.

Tevreden klanten en tevreden medewerkers

Door het vca examen van VGMbox heb ik zowel meer tevreden klanten als tevreden medewerkers. Na afloop van de cursus bij VGMbox zijn mijn medewerkers erg gemotiveerd om veilig te werken. Ze voelen dat ik het als leidinggevende belangrijk vind dat niet alleen het resultaat, maar ook veiligheid en de gezondheid van alle medewerkers voorop staan. Door de certificering beschikken de dakdekkers van ons bedrijf over meer zelfvertrouwen en dit stralen ze uit naar de klant. Onze klanten zien dat het werk aan hun dak veilig uitgevoerd wordt door onze gecertificeerde dakdekkers. Daardoor gaat de tevredenheid van onze klanten omhoog.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn