Mijn legitieme portie opeisen

9 februari 2018

Posted in Juristen en Advocaten

Wanneer je op een jonge leeftijd nadenkt over het overlijden van je ouders, dan sta je er eigenlijk niet bij stil wat dit allemaal in kan houden. Als kind maakte ik er nog wel eens grapjes over dat als wat ik deed ze niet aanstond ze me dan maar moesten onterven. Ik had toen natuurlijk nog geen idee dat dit ook daadwerkelijk zou gebeuren! Ik zal niet teveel ingaan op de situatie, maar uiteindelijk werd ik dus inderdaad niet in het testament opgenomen. Ik had hier tot het overlijden van mijn ouders geen enkel idee van en het kwam dus nogal als een nare verrassing. Niet dat ik nu gedacht had om bakken met geld te erven, maar iets was toch wel fijn geweest. Nu zag het er echter naar uit dat ik dus niets zou krijgen en dat vond ik toch wel moeilijk te verkroppen. Ik ben dus eens op onderzoek uitgegaan op het internet en hier kwam ik erachter dat ik mijn legitieme portie kon opeisen met behulp van een advocaat.

  • Berekening
  • Opeising

Dit proces bestaat grofweg uit twee gedeeltes. Ten eerste moet er natuurlijk berekend worden wat mijn legitieme portie nu precies is. Dit leek mij heel erg gemakkelijk, maar er moet met veel meer dingen rekening gehouden worden dan alleen mijn relatie tot de overledene. Ik had er bijvoorbeeld geen idee van dat het ook belangrijk was dat de schenkingen die gedaan waren meegerekend zouden worden. Gelukkig wist de advocaat van het advocatenkantoor Brenner Advocaten hier wel alles van!

De juiste advocaat voor het opeisen van mijn legitieme portie

Als jij, net als ik, erover na zit te denken om jouw legitieme portie op te eisen, dan kan ik je absoluut aanraden om dit te doen met de hulp van een van de advocaten van het kantoor Brenner Advocaten. Ik ben zelf dus naar dit kantoor gegaan om de hulp te krijgen die ik nodig had en dat is mij heel erg goed bevallen. Wanneer je dus in dezelfde situatie zit als ik dan raad ik je absoluut aan om hier langs te gaan, want hier weten ze als geen ander hoe ze je het beste kunnen helpen. Ik heb hier tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. De advocaten hier zijn ervaren in het opeisen van legitieme portie. Ze weten dus precies wat er moet gebeuren en hoe dit het beste aangepakt kan worden. Als jij ook succesvol wilt zijn in deze situatie dan raad ik je aan om contact op te nemen met deze advocaten. Dit is heel erg simpel. Je kunt dit telefonisch doen of je kiest ervoor om het formulier op de website in te vullen.

De succesvolle uitkomst

Dankzij de hulp van de advocaat van Brenner Advocaten was het voor mij relatief gemakkelijk om mijn legitieme portie op te eisen. Ik had eigenlijk verwacht dat dit proces een stuk moeilijker zou zijn, maar na het bereiken van mijn gedeelte was het meteen duidelijk dat ik wel degelijk recht had op een groot gedeelte van de erfenis. Mede dankzij de vele schenkingen die dus door de jaren heen gedaan waren. In eerste instantie probeerde de rest van de familie om het uitbetalen van mijn legitieme portie tegen te gaan, maar ik had een goede advocaat onder de arm genomen, dus dit ging niet op! Daarnaast kan de advocaat je natuurlijk niet alleen met het opeisen van je legitieme portie helpen. Er zijn ook andere problemen waarmee je hierbij terecht kunt. Alles wat met het testament te maken heeft lossen zij voor je op! Hoe groot of klein het probleem ook is. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn