Oedeem behandeling

11 augustus 2018

Posted in Mens en gezondheid

Heb jij op bepaalde plaatsen in je lichaam last van opgehoopt vocht? Dan kan een oedeem behandeling uitkomst bieden! Het is niet vreemd dat er vocht zit in het lichaam, dit bevindt zich bijvoorbeeld in het weefsel dat tussen onze lichaamscellen zit. Voor een goed functioneren van ons lijf is dit van belang. Er ontstaat pas een probleem op het moment dat er vochtophopingen ontstaan en dan ook nog op plekken waar dit normaal gesproken niet voor hoort te komen. Dan kan een oedeem behandeling noodzakelijk zijn om alles weer goed te laten werken. Er is dan vaak een sprake van een verstoring van het evenwicht van vochtaanvoer en vochtafvoer en het is van belang om dit evenwicht weer te herstellen. Op wat voor manier dit het beste kan gebeuren, wat voor behandelmethode de beste keus is, is afhankelijk van welk type vochtophoping iemand last heeft. Er zijn namelijk verschillende varianten en die dienen ook op verschillende manieren aangepakt te worden, wil het behandelen succesvol zijn. Voordat er met een oedeem behandeling gestart kan worden, moet er dus eerst vastgesteld worden welke type je hebt en vervolgens kan er gekeken worden naar de beste manier om dit te verhelpen.

Verschillende soorten oedeem behandeling

De oedeem behandeling moet dus passen bij de variant die jij hebt. Welke varianten kunnen we nu onderscheiden als het aankomt op vochtophopingen? Er bestaan de varianten:

De eerste variant komt voor in de benen en wordt veroorzaakt door een niet goed functioneren van de kleppen in de aderen. Hierdoor wordt lymfevocht en weefselvocht onvoldoende afgevoerd, waardoor de benen op gaan zwellen. Vooral ouderen, zwangere vrouwen en invaliden lopen risico op het ontwikkelen hiervan, maar ook anderen kunnen hier zeker last van krijgen. Een oedeem behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het dragen van speciale medische kousen of het aanbrengen van zwachtels. Bij lymfoedeem is er sprake van een storing in het lymfestelsel, waardoor weefselvocht zich op kan hopen. Dit kan het gevolg zijn van een aangeboren aandoening, maar het kan ook later door een bepaalde beschadiging zijn ontstaan. Dit moet altijd op tijd behandeld worden, zo niet, dan kan er puttingsoedeem ontstaan, waarbij het vocht is gaan klonteren en waardoor de klachten zwaarder worden. Bij lipoedeem tenslotte is er sprake van een bovenmatige toename op bepaalde lichaamsdelen van vetweefsel. Het volgen van diƫten heeft geen enkel effect op de vetophopingen. In veel gevallen is dit chronisch, pijnlijk en niet te genezen. Wel kan een passende oedeem behandeling wat verlichting bieden.

Laat je behandelen door Inci Huidtherapie

Ben jij op zoek naar een goede oedeem behandeling, dan ben je bij Inci Huidtherapie hiervoor aan het juiste adres. Zij bieden verschillende behandelmethoden, passend bij de variant waar jij last van hebt. Er kan dan gedacht worden aan medische kousen en zwachtelen, zoals hierboven al aangegeven, maar bijvoorbeeld ook aan manuele lymfdrainage, ambulante compressietherapie, lymftaping en lymfapress. Er zal altijd uiteraard eerst goed naar jouw specifieke situatie gekeken worden, om zo te bepalen welke oedeem behandeling het meest effectief zal zijn. Zoals gezegd kan het probleem lang niet altijd verholpen worden, maar kunnen de diverse behandelmethoden er wel voor zorgen dat klachten verminderen en dat je minder pijn ervaart. Op die manier kun jij je weer beter bewegen en wordt jouw kwaliteit van leven ook weer wat hoger. Want de hele dag pijn hebben, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Heb jij ook last van vochtophopingen, op welke plek in jouw lichaam dan ook? Neem dan zeker eens contact op met Inci Huidtherapie om met hen te bespreken of zij jou een oedeem behandeling kunnen geven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn