Problemen in productmanagement oplossen met PIM software

26 december 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

ffIn de retail draai het om de klant: hoe worden klanten gewerft en hoe worden klanten tevreden gehouden? Om dit doel te bereiken, en om een bedrijf te kunnen behouden is er een ding dat cruciaal is: het managen van de productinformatie. Wanneer dit proces niet op een efficiënte manier is ingericht, dan kan dit onnodig lang duren. Als gevolg werk uw bedrijf niet optimaal. Om het beste uit uw bedrijf te halen is een goede software voor het managen van productinformatie daarom erg belangrijk. Wilt u het optimale uit uw bedrijf halen, maar wordt u tegengehouden door ingewikkelde software? Dan kan de novulo PIM software u een uitweg bieden. Het systeem is toegankelijk en makkelijk te beheren. novulo staat erom bekend om hun flexibele and kwalitatieve software dat organisaties een soepele bedrijfsvoering biedt. 

Problemen met PIM software

PIM is een term dat gebruikt voor Product Information Management. Zo’n systeem draait dus om het beheren en organiseren van informatie van de producten die een bedrijf heeft. Op verschillende platformen moet deze informatie hetzelfde zijn en ook moet deze informatie ten alle tijde beschikbaar zijn voor de retailer. De product informatie is vaak opgeslagen in verschillende kanalen, waardoor de toegankelijkheid van informatie omslagtig kan zijn met bepaalde PIM software. Met de huidige trend van een toenemend aan kanalen in product information management systemen kan onnodige problemen veroorzaken. Zo wordt het synchroniseren van de producteigenschappen moeilijker. Dit geldt ook voor de geschiedenis van de orderdata van klanten. Geautomatiseerde aanbevelingen voor klanten die gepersonaliseerd zijn kunnen dan niet worden gemaakt. Nog een veelvoorkomend probleem met PIM software eis dat het koppelen van PIM softwarepakketten vaak op een gebrekkige manier worden gekoppeld aan e-commerce software. Dit voorkomt een soepel en toegankelijk systeem om mee te werken. 

De PIM software van novulo

novulo biedt een maatwerk software aan voor het managen van alle productinformatie. Het is een geïntegreerd platform dat is verweven met andere systemen voor webshop software, CRM systemen en ERP systemen. Door een geïntegreerd systeem zal het distribueren van data niet meer nodig zijn, koppelingen tussen verschillende kanalen zijn dan dus overbodig. Dit is niet de enige kwaliteit dat de PIM software van novulo heeft. De software heeft nog een aantal andere kwalitetien:

  • De novulo Product Information Management software heeft een optie voor een meertalige inrichting. Door het beschikbaar stellen van vertalingen van productinformatie is het PIM systeem ook toegankelijk voor internationale organisaties of organisaties die werknemers hebben wie geen Nederlands kunnen spreken. 
  • Met de software kan de productinformatie gemakkelijk naar verschillende verkoopkanalen als Amazon of prijsvergelijkers worden gestuurd. Het is mogelijk om de definities van de productinformatie in verschillende formats te configureren, denk hierbij aan XML of XLS. 
  • Het is belangrijk voor producten dat bepaalde informatie is ingevuld. De PIM software van novulo geeft de mogelijkheid om het invullen van bepaalde velden voor kenmerken van producten verplicht te maken op productgroep niveau. Hierdoor worden alleen kenmerken getoond aan de medewerker die daadwerkelijk overeenkomen met de productgroep. 

De PIM software van novulo kan dus een toegankelijke werkomgeving bieden. Ook kan het een bedrijf of organisatie nieuwe mogelijkheden bieden door een efficiënt en geïntegreerd platform. Hierdoor worden veelvoorkomende problemen met Product Information Management software juist voorkomen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn