Ratten bestrijden

24 februari 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Ratten bestrijden, is dat nu nodig? Ja, dat is zeker belangrijk om te doen op het moment dat jij deze in huis of in je bedrijfspand hebt zitten! Voor de meeste mensen zal de belangrijkste reden zijn om wat aan deze dieren te doen, dat ze van ze schrikken en ze gewoon eng vinden. Hoewel dit te begrijpen is, zijn er nog diverse andere redenen waarom je ze kwijt zou moeten willen raken. Ratten bestrijden is bijvoorbeeld van belang omdat ze jouw eten opeten en omdat ze knagen aan je meubilair. Ook je kabels zijn voor hen niet veilig, waardoor er bijvoorbeeld kortsluiting kan ontstaan, wat weer een brand tot gevolg kan hebben. Daarnaast zorgen ze ook voor stankoverlast en kunnen ze veel lawaai geven als ze in de muren heen en weer lopen. Maar de belangrijkste reden om aan de slag te gaan met ratten bestrijden, is omdat ze ziektes over kunnen brengen. In vroegere tijden waren ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de verspreiding van de pest, nu zorgen ze nog voor bijvoorbeeld verspreiding van salmonella en de ziekte van Weil. Reden genoeg dus om dit ongedierte niet in onze woon- en werkruimtes te willen hebben zitten! Lees meer op de website https://beestjeskwijt.nl/ongedierte/ratten

Ratten bestrijden en weren

Ratten bestrijden is één ding, maar het liefste voorkom je natuurlijk dat je dit moet doen. Je zorgt er het liefst voor dat ze helemaal niet bij jou in huis komen. Hoe krijg je dit nu voor elkaar, wat moet je doen om te voorkomen dat dit gebeurt? Het belangrijkste waar je dan aan moet denken, is dat er niets aanwezig moet zijn voor hen om zich mee te voeden. Want dat is waarom ze naar binnen trekken, om op een eenvoudige manier aan voedsel te komen. Wil jij voorkomen dat je ratten bestrijden moet, dan moet je er dus voor zorgen dat er geen kruimels op de grond te vinden zijn waar zij van kunnen eten. Ook moet je ervoor zorgen dat afvalemmers en afvalcontainers goed gesloten zijn, want ook daar halen ze zonder pardon hun eten uit. En vergeet ook zeker niet om al je etenswaren hermetisch op te bergen in bakken en potten. Valt er niets te halen, dan ben jij voor hen niet interessant en zullen ze zich niet bij jou vestigen en hoef jij je dus niet bezig te houden met ratten bestrijden!

Professionele hulp

Heb jij onverhoopt toch last van dit ongedierte, hoe pak je het ratten bestrijden dan aan? Je kunt dan zelf aan de slag gaan, door bijvoorbeeld vallen te kopen. Maar het kan best lastig zijn om bijvoorbeeld de juiste plek te vinden om deze neer te zetten. En kun je misschien niet veel beter kiezen voor gif? Om eerlijk te zijn zul jij waarschijnlijk geen idee hebben van wat de beste aanpak is, maar een specialist op dit gebied weet dat natuurlijk wel, die houdt zich immers met grote regelmaat bezig met ratten bestrijden! Zoek jij hiervoor iemand, dan kun je heel snel een geschikt persoon vinden via Beestjes Kwijt! Je kunt hen bellen of het contactformulier invullen voor:

  • een offerte
  • informatie over hun werkwijze
  • het maken van een afspraak

Zij staan in contact met ongediertebestrijders in het hele land en daardoor hebben zij ook altijd wel iemand bij jou in de buurt die deze klus op kan knappen! Zij kunnen niet alleen voor de bestrijding zorgen, maar jou ook tips geven om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Ook periodieke controles zijn bij hen mogelijk. Zoek jij iemand met verstand van ratten bestrijden? Dan is Beestjes Kwijt dus het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn