Waarom natuurlijke tandpasta gebruiken?

10 maart 2021

Posted in Mens en gezondheid

Je tanden goed poetsen is van groot belang en kies je in het vervolg voor natuurlijke tandpasta, dan poets je ook nog eens met het oog op een betere wereld. Er zijn heel veel verschillende tandpastamerken op de markt, maar eigenlijk bevatten ze allemaal ingrediënten die je normaal gesproken nooit zo in je mond zou stoppen. Maar omdat ze in de pasta zitten, gebruik je het toch. Kies daarom voor een natuurlijke tandpasta, met alleen maar veilige en natuurlijke ingrediënten. Dan kun je met een gerust hart je tanden poetsen!

Waarom natuurlijke tandpasta gebruiken?

Choose

Er zijn niet veel fabrikanten die het aandurven om een natuurlijke tandpasta te proberen ontwikkelen, maar bij Choose hebben ze dit wel gedaan. Zij hebben dit gedaan met de hulp van tandartsen, zodat je er zeker van kunt zijn dat dit product ook daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft voor jouw gebit. Want dat is natuurlijk het eerste punt dat voor jou van belang is, je wilt je gebit poetsen met iets dat gaatjes helpt voorkomen. Want voor een vulling naar de tandarts moeten, dat vindt niemand fijn. De natuurlijke tandpasta van Choose bevat dan ook ingrediënten die cariës helpen voorkomen, zoals fluoride. Maar het bevat ook heel veel ingrediënten niet, zo zitten er geen microplastics in verstopt en ook zijn er geen onnodige chemische stoffen aan toegevoegd. Je kunt het zo dus op een veilige manier je gebit in een zo goed mogelijke staat houden. Zijn de natuurlijke ingrediënten nu het enige bijzondere aan dit product? Nee, er zijn meer bijzonderheden, zoals:

  • er is geen gebruik gemaakt van dierproeven bij de ontwikkeling
  • het product is volledig veganistisch, dus door iedereen te gebruiken
  • de verpakking is biologisch afbreekbaar
  • de natuurlijke tandpasta komt in de vorm van een tablet

Dit zin allemaal punten waarop dit merk sterk afwijkt van alle andere merken.

Tabletten natuurlijke tandpasta

Wat het meest in het oog springt, is natuurlijk het feit dat het in tabletvorm komt. Voor een merk dat sterk gericht is op duurzaamheid, is dit eigenlijk heel logisch. Tandpasta’s zijn zacht omdat er water in verwerkt is, maar water hebben we natuurlijk allemaal zelf ook thuis. Choose heeft dit daarom uit hun natuurlijke tandpasta gelaten en er harde tabletjes van gemaakt. Ieder tabletje is perfect voor één poetsbeurt, je kauwt er even op, maakt je tandenborstel nat en vervolgens kun je aan het poetsen gaan. De tabletjes zitten in een potje van bamboe en is dit potje leeg, dan kun je eenvoudig navulverpakkingen kopen. Als je kiest voor deze natuurlijke tandpasta, dan wordt er dus veel minder verpakkingsmateriaal gebruikt en zo ontstaat er minder afval. Bovendien verspil je helemaal niets van het product. Bij tandpastatubes is het zo dat er altijd wat pasta achterblijft in de tube, zelfs als je deze open zou knippen verspil je altijd nog een klein beetje. Daar heb je bij deze tabletjes helemaal geen last van. Met de natuurlijke tandpasta van Choose kies je dus niet alleen voor een gezond gebit, je kiest ook voor minder afval en voor minder dierenleed. Met een abonnement krijg je bovendien altijd precies op tijd weer nieuwe tabletjes in huis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn