Boekhouding uitbesteden

3 december 2018

Posted in Financiƫn en Verzekeringen

De boekhouding uitbesteden? Dat is een heel goed idee voor heel veel ondernemers! Als ondernemer krijg je automatisch te maken met heel veel administratie en dat is niet iets waar jij van tevoren echt bij stil had gestaan waarschijnlijk. Toch is het belangrijk dat dit goed gebeurt, eens in de zoveel tijd zul je immers gecontroleerd worden door de belastingdienst en als je het dan niet op orde hebt, dan kun je in de problemen komen! Om boetes en naheffingen te voorkomen, is het dus van belang dat jij een goede en kloppende bedrijfsadministratie voert. Maar de boekhouding uitbesteden is niet alleen daarom van belang, een kloppende administratie is ook voor jouzelf belangrijk. Je wilt immers op ieder moment kunnen zien hoe jij er financieel voorstaat, of je winst maakt of verlies draait. Als je dit weet, dan kun je immers tijdig ingrijpen en bijvoorbeeld je kosten proberen te verlagen of manieren zoeken om je omzet te verhogen. Als jijzelf weinig verstand hebt van administratieve taken, dan is de boekhouding uitbesteden echt verstandig, omdat je dan zeker weet dat je altijd een goed overzicht hebt van je inkomsten en uitgaven.

Boekhouding uitbesteden bespaart tijd

Je boekhouding uitbesteden kun je dus doen omdat je er zeker van wilt zijn dat alles goed op papier staat en een boekhouder heeft hiervan nu eenmaal meer verstand dan jijzelf. Maar ook het realiseren van een tijdsbesparing is een goede reden om voor uitbesteding te kiezen. Doordat jij geen opleiding gevolgd hebt op het gebied van boekhouden, kost het jou veel tijd om dit op een goede manier te doen. Je zult bovendien vaak iets na moeten zoeken, omdat je gewoon niet weet hoe je iets moet administreren. Je boekhouding uitbesteden bespaart jou dan ook veel tijd en dat geeft jou de kans om meer tijd te besteden aan de echte kerntaken van jouw bedrijf. Bovendien weet een professionele boekhouder ook precies welke aftrekposten jij allemaal kunt gebruiken en van welke belastingregels jij gebruik kunt maken. Op die manier kan jouw belastingaanslag een stuk voordeliger uitvallen! Het is dus echt geen gek idee om een professional hiervoor in te schakelen:

  • je weet dan zeker dat de administratie klopt
  • het bespaart jou een hoop tijd
  • je boekhouder weet van welke regelingen jij gebruik kunt maken

Al met al genoeg redenen dus om te kiezen voor de boekhouding uitbesteden!

Goede boekhouder kiezen

Heb jij besloten dat je de boekhouding uitbesteden wilt, dan is het natuurlijk nog wel even de vraag aan wie je dit dan uitbesteedt. Voor welk boekhoudkantoor of administratiekantoor kun jij nu het beste kiezen? Wij raden je aan om te kiezen voor Finovion. Een groot voordeel van dit kantoor is dat zij een heldere prijsstelling hanteren, waardoor jij van tevoren precies weet waar je wat de kosten betreft aan toe bent. Zij hanteren vaste tarieven en dat schept duidelijkheid! Maar dat is niet de enige reden waarom de boekhouding uitbesteden aan hen een goede keus is. Zij zijn ook een goede keus omdat zij de cijfers altijd in heldere taal weten uit te leggen en dat is wel prettig als jij zelf weinig kennis hebt van dergelijke zaken. Daar komt nog als pluspunt bij dat je voor heel veel verschillende taken bij hen terecht kunt. Je kunt je dagelijkse administratie aan hen uitbesteden, maar zij kunnen ook jaarrekeningen voor jou opstellen, belastingaangiftes invullen en nog veel meer! Een compleet overzicht van hun diensten vind je op finovion.nl. Wil jij de boekhouding uitbesteden, dan is het dus echt geen gek idee om dit door Finovion te laten doen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn