Betere prestaties met de GigE camera

5 december 2018

Posted in ICT en Techniek

Betere prestaties met de GigE cameraWe hebben veel tijd en geld gestoken in het automatiseren van de processen. Omdat dit niet allemaal zo gemakkelijk was als vaak gedacht wordt, vinden we het tijd om hier eens wat extra aandacht aan te besteden. Als ondernemer moet je weten dat het automatiseren van systemen niet alleen geld kost. Het gaat vooral vaak gepaard met een lang traject van testen, aanpassen en opnieuw testen. Voor ons bedrijf is dat geen issue geweest. We werken voornamelijk met uitzendkrachten, dus zijn de loonkosten prima te sturen in ons geval. Het is goed om hier rekening mee te houden, ook omdat het een constant proces is van aanpassingen. Zeker wanneer er updates of nieuwe mogelijkheden zijn, die weer zorgen voor nieuwe uitdagingen. In ons geval was het vooral een ontzettend gedoe met de camera’s. Automatisering betekent dat de machines en robots het werk over moeten kunnen pakken. Dat betekent veel sensoren, maar ook camera’s die robots aan moeten sturen wanneer een bepaalde handeling vereist is. We hebben onlangs alle camera’s laten vervangen door een GigE camera omdat we het gedoe meer dan zat waren. We kozen voor de GigE camera’s van Vision Camera (vision-camera.nl) omdat zij ook implementatie en ondersteuning boden. En dat was waar we vooral naar zochten, want we vreesden ook bij de GigE camera weer problemen.

Vlekkeloos werken met de GigE camera

We hebben totaal geen problemen gehad met de implementatie van de GigE camera. Het ging veel makkelijker dan verwacht en de resultaten waren een stuk beter:

  • Snellere transmissie van beelden, dus minder wachttijd;
  • Gemakkelijk aan te passen op de software;
  • Geen stilstand door inbouwen buiten kantooruren.

De GigE camera heeft er niet alleen voor gezorgd dat alle processen binnen de automatisering verlopen zoals we wilden, de GigE camera zorgt er vooral voor dat alles veel sneller gaat. Dat heeft te maken met minder behoefte aan opslagruimte en het versturen van beeldmateriaal dat niet bewerkt is. Dat betekent dat er veel beter gefilterd kan worden wat belangrijk is en dat is waar de robots op reageren. Of het een oplossing is die ook voor de langere termijn succesvol is, dat weten we nog niet. We weten echter wel dat we met de GigE camera nu al veel minder problemen hebben gehad dan we hiervoor hadden met de verschillende andere oplossingen die in de machines ingebouwd waren. Tot zover moeten we dus toegeven dat we bijzonder tevreden zijn en met een gerust hart kunnen leunen op de support voor de GigE camera.

Automatiseren – handig wanneer alles werkt

Ik moet toegeven dat ik niet de uitgelezen persoon ben om mensen te informeren over de mogelijkheden van automatisering. Ik ben er altijd tegen geweest omdat er veel problemen kunnen ontstaan. En het werken met machines of mensen, dat is toch wel een heel groot verschil. Ik moet echter toegeven dat de veranderingen minder ingrijpend zijn dan ik dacht, dat we nog steeds genoeg mensen op de werkvloer hebben en dat de implementatie makkelijker verlopen is dan ik dacht. Er zijn gewoon meer mogelijkheden om sneller te werken. Door vooral de zware handelingen over te laten nemen door robots en machines, is het daarnaast een stuk makkelijker geworden voor de mensen die nog op de vloer werken voor ons. We zijn op dit moment aan het werk om de laatste fase van de automatisering te implementeren zodat alle pellets klaargezet worden voor vervoer door de robots zelf. Ook daar willen we gebruik gaan maken van de nieuwe camera’s die het werk gewoon veel beter doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn