E liquid, wat is het?

20 juli 2016

Posted in Mens en gezondheid

Steeds meer mensen zullen inmiddels bekend zijn met de term e liquid, maar niet iedereen weet natuurlijk wat het is. Dit is de vloeistof die gebruikt wordt tijdens elektrisch roken. Waar bij gewone sigaretten tabak gebruikt wordt om te roken, vindt er bij de elektrische sigaret geen verbranding plaats, maar verdamping. De e liquid wordt in het elektrische apparaatje verwarmd, waarna het als damp ingeademd kan worden. Doordat er geen verbrandingsproces bij komt kijken, is deze manier van roken een stuk gezonder. Er komt immers enkel damp in de longen, geen rook, teer en andere schadelijke stoffen. Voor je gezondheid is het dus een stuk beter om te kiezen voor het gebruik van e liquid, dan voor het gebruiken van tabak. Door de damp die ingeademd wordt, spreekt men ook wel eens over dampen in plaats van over elektrisch roken. Een andere term die veel gebruikt wordt, is vaporiseren. Dit is afgeleid van het woord vapor, wat wel gebruikt wordt in plaats van damp of rook. Er zijn dus veel verschillende termen om hetzelfde proces weer te geven. Dat geldt niet alleen voor de bezigheid zelf, ook e liquid kan op andere manieren aangeduid worden. Zo wordt het ook wel eens dampvloeistof genoemd of e sigaret vloeistof. Hoe je het ook noemt, feit is dat je met dit middel op een veel gezondere manier kunt roken. Als jij dus ook graag van de gewone sigaretten af wilt komen, omdat je bijvoorbeeld zat bent van de stank die het met zich meebrengt of de schadelijke effecten op je gezondheid, dan is het dus zeker aan te raden om over te stappen op de elektrische variant en e liquid te gaan roken. Je gezondheid zal hier zeker door verbeteren en jij zult je een stuk beter gaan voelen. Bovendien stoor je niet langer anderen met je rook, waardoor je vaak ook op openbare plekken rustig kunt gaan zitten dampen.

E liquid met of zonder nicotine

Ga jij op zoek naar e liquid of overweeg je de aanschaf ervan, dan zul je al snel ontdekken dat je kunt kiezen uit verschillende varianten. Een van de punten waarop de diverse dampvloeistoffen van elkaar verschillen, is het feit of ze al dan niet nicotine bevatten. Sommige zijn helemaal vrij van deze stof, andere bevatten juist een heel sterke dosering ervan en dan zijn er nog heel veel varianten die hier tussenin zitten. Voor wat voor soort e liquid kun jij nu het beste kiezen? Heb jij nooit tabak gerookt, dan is het niet verstandig om te kiezen voor de varianten met deze stof. Onderschat niet hoe ontzettend verslavend het is en jij wilt hier natuurlijk niet verslaafd aan raken. Heb jij wel altijd gerookt, dan is een e liquid met nicotine voor jou een geschikte keus. Je maakt hiermee de overstap voor jezelf een stuk eenvoudiger. Je kunt beginnen met een hoog nicotinegehalte en dit vervolgens langzaam af gaan bouwen. Zo kan jouw lichaam er rustig aan wennen dat het steeds minder van deze stof binnen krijgt en zo kun jij jouw nicotineverslaving stoppen zonder dat je enorm last krijgt van ontwenningsverschijnselen. Dat is natuurlijk nooit verkeerd. Daarnaast is e liquid ook in veel verschillende smaakvarianten verkrijgbaar, waarbij je kunt denken aan:

  • fruit, zoals bosvrucht, banaan of zwarte bes
  • tabak, zoals Maxx Blend, Virginia of Black Fire
  • diverse andere opties, zoals cola, mint, lavendel of viooltjes

De ruime keus aan smaken betekent dat jij steeds weer nieuwe varianten uit kunt proberen en dat je iedere keer weer een nieuwe smaaksensatie kunt beleven. Het gebruik van e liquid is dus niet alleen gezonder, het biedt ook veel meer variatie dan tabak.

Maatwerk bij Nieuwesigaret

Wil jij elektrische sigaretten en liquids kopen, dan kun je daarvoor tegenwoordig op veel verschillende plaatsen terecht. Er zijn echter maar weinig zaken die jou maatwerk kunnen bieden, over het algemeen moet je gewoon kiezen uit het standaardassortiment. Bij Nieuwesigaret is dit echter wel een optie. Jij kunt bij hen jouw persoonlijke e liquid samen laten stellen, door eenvoudig aan hen door te geven welke smaakvariant jij graag zou willen ontvangen en hoeveel nicotine jij daar in zou willen hebben. Zij mengen dan een e liquid speciaal voor jou. Daarnaast bieden zij nog een interessante optie en dat is de mogelijkheid dat jij zelf tussen je eigen e liquid kunt gaan mengen. Je kunt de losse ingrediënten die je hiervoor nodig hebt bij hen bestellen en vervolgens hier zelf thuis mee aan de slag gaan. Nieuwesigaret heeft een speciale app ontwikkeld, waarmee jij gemakkelijk uit kunt rekenen hoeveel jij van welke bestanddelen moet gebruiken, zodat jij de voor jou perfecte e liquid krijgt. Dat maakt het heel eenvoudig om hier zelf mee aan de slag te gaan. Uiteraard kun je bij hen ook terecht voor een standaardassortiment, waar je gewoon een keus uit kunt maken. Maatwerk is dus een optie, maar wel een interessante optie. Naast de ingrediënten voor de vloeistof, biedt Nieuwesigaret je ook de andere zaken aan die je nodig hebt om zelf te mengen. Zo vind je bij hen ook druppelflesjes, pipetten en doseerspuiten. Dit heb je echt nodig om de juiste hoeveelheden met elkaar te kunnen mengen. Of je dus een kant en klare e liquid wilt kopen, of je een voor jou op maat wilt laten maken of dat jij graag zelf de ingrediënten thuis mengt, Nieuwesigaret kan je altijd hierbij helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn