Een landelijk tuinontwerp in Gouda

20 december 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Mijn man en ik hebben besloten dat we de ruin rondom ons huis wilde veranderen. We hebben een vrijstaande woning in Gouda met een tuin die volledig het huis omringd. Mijn man en ik houden wel van tuinieren, maar we waren wel op zoek naar een tuinontwerp in Gouda waarbij we een bijzondere tuin met een landelijke uitstraling zouden krijgen die past bij het huis. Dit moest echter wel een onderhoudsvriendelijke tuin zijn, omdat mijn man en ik beide werken en tuinieren voor ons ontspanning is en geen dagtaak. Het tuinontwerp in Gouda moest er dus voor zorgen dat we precies de tuin krijgen die we wilden, maar waarbij planten en opstellingen zijn gebruikt die ons de mogelijkheid biedt om de tuin zichzelf te laten vormen, met weinig werk van onze handen. Dit tuinontwerp in Gouda hebben we laten realiseren door Reijm Design. Dit is een bureau voor tuinontwerp dat sinds enkele jaren wordt gerund door Willem-Jan Reijm We zijn door kennissen van ons gewezen op www.reijmdesign.nl, omdat dit het bureau is van een jonge ontwerper. Mijn man is ondernemer en hij stimuleert graag jonge ondernemers. Daarom zijn we in contact getreden met Reijm Design over het tuinontwerp in Gouda en zo zijn we tot een afspraak gekomen.

De ontwikkeling van het tuinontwerp in Gouda

Reijm Design is bij ons thuis op bezoek geweest en mijn man en ik hebben samen tijdens deze afspraak besproken wat voor ons belangrijk was in de tuin. Speerpunten waren:

  • Een landelijke uitstraling
  • Gebruik van gemakkelijke planten
  • Hoogte verschillen
  • Een terras achter in de tuin
  • Eventueel een waterpartij

Daarbij vond ik het fijn als er veel met verschillende soorten grassen gewerkt zou worden en mijn man had via een vriend van hem een oude molensteen op de kop weten te tikken, die gebruikt moest worden voor de waterpartij. De manier waarop dit alles zou terugkomen in het tuinontwerp in Gouda lag in handen van Reijm Design. Het ontwerpen van de tuin  hebben we daarmee volledig uit handen gegeven en we hebben ons in eerste instantie laten verrassen. Wat we direct gemerkt hebben toen het tuinontwerp in Gouda aan ons gepresenteerd werd. Reijm Design is bekend met het ontwerpen van tuinen in onze regio. Hij weet wat voor bodem als ondergrond dient en wat voor soorten planten hier goed gedijen. Het ontwerp was heel passend voor het huis. We hebben het hele tuinontwerp in Gouda samen doorgelopen en over het algemeen waren we al direct tevreden met het hele ontwerp. We hebben een paar kleine aanpassingen aan het tuinontwerp in Gouda aangebracht, waarbij ik met name de voorkeur voor een aantal bloeiende planten nog heb laten toevoegen. Mijn man was zeer te spreken over het ontwerp en hij vond vooral het terras achter in de tuin belangrijk. Hij heeft met Reijm Design overlegd welke steensoort hiervoor gebruikt moet worden en er komt een pad, door de begroeiing, van natuursteen om op die manier het terras te bereiken. Naast het terras is de molensteen verwerkt als waterelement en ook over dat detail waren we erg te spreken.

De uitvoering van het tuinontwerp

Nadat we goedkeuring hebben gegeven op het tuinontwerp in Gouda is Reijm Design aan de slag gegaan met de realisatie ervan. Enkele van de planten en een mooie dakplataan die in de huidige tuin stonden zijn bewaard gebleven en die hebben een nieuwe plek in het tuinontwerp gekregen. Verder zijn alle oude planten gerooid en is de bestrating met klinkertjes ook verwijderd. Reijm Design heeft ervoor gekozen om de klinkers te hergebruiken en onze nieuwe tuin is daarmee ook nog eens heel duurzaam. Nu de tuin af is zijn we heel tevreden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn