Eenvoudig makelaar vergelijken met offerte-check

4 april 2018

Posted in Woning en Tuin

Wil jij je huis verkopen, dan ben je op zoek naar een goede makelaar. Het is niet altijd eenvoudig een makelaar te vergelijken met een ander; om de beste deal te vinden. Gelukkig is er nu de vergelijkings-check van makelaarkosten.nl! Op de site van Makelaarkosten vind je niet alleen meer informatie over de werkwijze van makelaarskantoren, maar is het ook mogelijk om verschillende partijen snel met elkaar te vergelijken. Wil jij dus eenvoudig een makelaar vergelijken met een andere? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hoe gaat de check in zijn werk?

  • Invullen van persoonlijke gegevens
  • Type woning en woningoppervlak
  • Prijsklasse en voorkeuren

Om te beginnen vul je een aantal persoonlijke gegevens in. Daarbij kun je denken aan je eigen contactgegevens, maar ook aan het adres van het huis, zowel de postcode als de straatnaam. Ook is het van belang in welke plaats het huis precies staat. De site werkt door makelaars in de omgeving te benaderen voor een offerte. Zij sturen deze dan op en jij krijgt verschillende aanbiedingen. Door je adres op te geven kunnen kantoren in de omgeving snel worden benaderd. Daarnaast geef je het type woning aan. Daarbij kun je denken aan een twee onder één kap, een hoekwoning, een tussenwoning of bijvoorbeeld een vrijstaand huis. Deze informatie is relevant voor de makelaar. Zij krijgen zo een beeld van het pand waar ze mee te maken hebben. Wil jij eenvoudig een makelaar vergelijken met een andere? Zorg dan dat je de juiste informatie verschaft! Wil jij meer weten over makelaarskosten, of wil je de vergelijkings-check zelf doen? Surf dan naar https://www.makelaarkosten.nl/ en klik op de button. Wanneer je jouw gegevens achterlaat, word je zo snel mogelijk gecontacteerd.

Eenvoudig makelaar vergelijken: woningoppervlak en prijsklasse

Om eenvoudig een makelaar te vergelijken met een ander is een goede basis nodig. Naast bovenstaande gegevens is het daarom ook belangrijk dat je het oppervlak en de prijsklasse van de woning opgeeft. Die prijsklasse hoeft natuurlijk niet precies te kloppen, maar het is fijn als je een beetje in de buurt zit. Vaak baseren makelaars hun courtage op de waarde van de woning. Hoe beter je dit doorgeeft, hoe scherper de offerte die je krijgt toegestuurd. Het wordt eenvoudig een makelaar te vergelijken met de concurrentie op het moment dat je percentages tegen elkaar kunt wegen. Tot slot geef je nog een paar voorkeuren door. Wil je bijvoorbeeld dat de makelaarsdiensten weinig kosten, of heb je liever een aanbieder die bekend is in de regio? Doe je de bezichtigingen zelf, of laat je dat doen door een professional? Tot slot kun je nog wat bijzonderheden opgeven, mocht je daar behoefte aan hebben. Wil jij eenvoudig één makelaar vergelijken met de rest? Surf dan naar bovenstaande site en doe de check. Nadat je alle informatie hebt doorgegeven gaat de site voor je aan het werk. Binnen korte tijd heb je dan 4 offertes op de mail van makelaarskantoren die geïnteresseerd zijn. Zij weten dat ze tegen elkaar concurreren, dus komen altijd met hun beste bod.

Kies voor een geschikte partij

Veel eigenaren staren zich blind op courtage. Zij schakelen het liefst een makelaar in die zo goedkoop mogelijk te werk gaat. Dat kan echter ook tegenwerken. Wanneer het huis niet verkocht wordt, betaal je elke maand de vaste lasten en kun je niet verder met je leven. Soms is het daarom verstandig om iets meer te investeren om de woning snel kwijt te raken. Wil jij eenvoudig een makelaar vergelijken met een ander? Ga dan naar makelaarskosten.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn