Geef jij jouw hond een orthopedisch hondenkussen?

28 maart 2021

Posted in Dieren en Toebehoren

Veel mensen hebben waarschijnlijk nog nooit van een orthopedisch hondenkussen gehoord en zij zullen zich waarschijnlijk ook afvragen wat hiervan de toegevoegde waarde is. Er zijn immers ook genoeg andere hondenmanden en -kussens verkrijgbaar en honden gaan uit zichzelf ook vaak genoeg gewoon op de vloer liggen. Waarom dan kiezen voor een orthopedisch hondenkussen, wat is daarvan de toegevoegde waarde? Eigenlijk kies je daarvoor om dezelfde reden dat jij zelf voor een goed matras  kiest, het geeft namelijk extra ondersteuning. Voor sommige honden kan dit noodzakelijk zijn, maar ook als het dat niet is, geeft het natuurlijk extra comfort. En dat verdient jouw viervoeter natuurlijk gewoon!

Belang van een orthopedisch hondenkussen

Zoals gezegd zijn er heel veel verschillende soorten hondenmanden en -kussens te krijgen en vaak voldoen deze prima. Net zoals voor veel mensen eenvoudige matrassen ook prima zijn. Totdat je een keer op een echt goed matras geslapen hebt, dan merk je het verschil! Zo zit het eigenlijk ook met het orthopedisch hondenkussen. Natuurlijk kan een hond gewoon op de grond slapen of in een gewone hondenmand. Maar gewone manden en kussens bieden niet veel ondersteuning. Voor een gezonde hond is dit niet meteen een probleem, hoewel een orthopedisch hondenkussen wat steun betreft natuurlijk wel beter is. Dit is echter wel een probleem voor honden die:

  • oud zijn
  • te zwaar zijn
  • herstellend zijn van een ziekte of operatie

Een ergonomisch kussen vormt zich naar jouw hond, hierdoor neemt de druk op gewrichten en op de wervelkolom van jouw dier af. Hierdoor slaapt hij beter en heeft daardoor overdag ook meer energie. Het biedt meer comfort en zorgt voor een betere rust. Dit gun jij natuurlijk niet alleen honden die dit vanwege hun lichamelijke conditie echt nodig hebben. Ook jonge en gezonde honden kunnen echt profiteren van een orthopedisch hondenkussen!

Mooie exemplaren

Je wilt het beste voor je huisdier, dat is duidelijk. Je bent daarvoor bereid allerlei producten aan te schaffen. Maar zou het niet fijn zijn als de spullen van jouw huisdier ook mooi passen in jouw interieur? Als jij naar The Pet Empire gaat voor een orthopedisch hondenkussen, dan zul je zeker een exemplaar kunnen vinden dat mooi bij jouw interieur past! Bij The Pet Empire letten ze bij het ontwerpen van producten voor huisdieren natuurlijk in de eerste plaats op de functie die ze moeten hebben, de dieren moeten er echt iets aan hebben. Maar hebben ze dat uitgezocht, dan houden ze bij het ontwerpen ook rekening met de baasjes. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze bij een orthopedisch hondenkussen ervoor zorgen dat deze een hoge kwaliteit heeft en goede ondersteuning biedt, maar tegelijkertijd ook voorzien is van een mooie stof in verschillende kleuren en dessins. En dat doen zij bij alle artikelen die ze maken, of het nu gaat om kussens voor honden of om krabpalen voor katten. Zelfs bij kattenbakken zorgen zij voor een mooi design! Als jij dus een orthopedisch hondenkussen wilt kopen dat niet alleen goed is voor jouw hond, maar er ook mooi uitziet, dan moet je dus zeker een kijkje nemen bij The Pet Empire!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn