Goedkope container huren als startend ondernemer

17 september 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

De start van een onderneming is altijd een moeilijke periode. Er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden en veel mensen gaan hier al onderuit. Ik wil graag mijn ervaringen delen zodat andere mensen meer informatie hebben dan ik had toen ik begon. Het is drie jaar geleden dat ik besloten heb om als zelfstandig ondernemer aan het werk te gaan. Ik woon op het platteland en heb een grote schuur die ik gebruikte om meubels te maken als hobbyist. Binnen korte tijd merkte ik dat het geen hobby meer was. Ik kreeg steeds meer bestellingen en mensen wilden hun meubels aan laten passen of laten repareren bij mij. Helemaal schitterend natuurlijk, maar ik had steeds meer het idee dat ik illegaal bezig was. Wat ooit begon als iets leuks om te doen op zondagmiddag werd iets dat ik elke dag deed – na mijn vaste baan. Ik besloot om me op te zeggen en begon direct als zelfstandig ondernemer. Een van de beste beslissingen die ik genomen heb: een goedkope container huren. Op het moment dat je dag in dag uit aan het werk gaat met een bedrijf, komt er altijd veel meer afval bij kijken dan je denkt. Vaak ook afval dat echt niet in het restafval mee kan en wat je zeker niet constant in de vuurkorf kunt gooien. Een goedkope container huren maakte het voor mij veel makkelijker.

Flexibiliteit bij een goedkope container huren

Ik wist dat er veel afval vrij zou komen wanneer ik vast aan het werk zou gaan met de meubels. Maar ik wist ook dat de kosten in de hand gehouden moesten worden. Als startend ondernemer heb je genoeg investeringen in marketing, een website, gereedschap en materiaal. Een goedkope container huren is een handige eerste stap, maar het was vooral de flexibiliteit van de mensen achter BedrijfsAfval.nl die het makkelijk maakte voor mij. BedrijfsAfval weet namelijk dat een startende ondernemer niet een oneindig budget heeft. Daarom hebben we besloten om een ledigingsfrequentie op te stellen die bij mij past. Op die manier blijft een goedkope container huren namelijk ook echt goedkoop. Overigens is het niet bij één goedkope container huren gebleven: ik heb er inmiddels drie staan zodat ik het afval makkelijker kan scheiden. Dat vind ik zelf een prettig idee en mijn klanten waarderen dit ook. Duurzaamheid leeft heel erg in de buurt waar ik mijn bedrijf heb, dus dat is zeker iets om rekening mee te houden. Ook bij een goedkope container huren, want alle acties die je als ondernemer doet, hebben weerslag op het imago dat je bedrijf heeft. Als beginnend ondernemer is dit zeker iets om echt rekening mee te houden op élk moment van de dag.

Andere tips die ik je mee wil geven

Begin je als zelfstandig ondernemer en ben je echt goed in wat je doet? Vertel het dan direct alle mensen om je heen en schrijf het op Facebook. De meeste beginnende ondernemingen hebben een probleem met het aantrekken van klanten in de opstartfase. Hoe meer mensen weten wat je doet, hoe makkelijker het wordt om mensen aan te trekken zonder extra reclame te maken. Wat bij mij sterk geholpen heeft, is tweemaal een open dag te houden waarbij de mensen precies konden zien wat ik aan doen was. Verder raad ik je sterk aan om naast de goedkope container huren niet te veel vaste lasten te maken. Hoe lager je de vaste lasten in eerste instantie kunt houden, hoe makkelijker het wordt om je bedrijf overeind te houden. Dat gaat namelijk bij de meeste starters verkeerd. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn