Heeft jouw kat een kattenkrabpaal?

31 januari 2021

Posted in Dieren en Toebehoren

Als jouw poes nog geen kattenkrabpaal in huis heeft staan, dan wordt het de hoogste tijd om hier wat aan te gaan doen! Mensen denken soms dat dit een frivoliteit is die niet per se noodzakelijk is voor katten, maar zowel voor binnenkatten als voor buitenkatten is het echt belangrijk om een kattenkrabpaal te hebben. Dit is van belang voor hun gezondheid, maar ook voor jouw meubilair. Ergens aan krabben is namelijk een basisbehoefte en als ze geen krabmeubel hiervoor hebben, dan zullen ze een van jouw meubelstukken hiervoor gaan gebruiken. Daarom is het dus echt raadzaam om er eentje aan te schaffen.

Waarom krabben katten?

Sommige mensen denken dat het aanschaffen van een kattenkrabpaal niet nodig is, omdat het krabben aan meubels wel is af te leren. Maar dan wordt er voorbij gegaan aan de redenen waarom een kat ├╝berhaupt krabt. Ze doen dit namelijk om:

  • hun nagels in goede conditie te houden
  • hun geur te zetten
  • hun spieren te trainen

Het is dus niet iets dat ze uit verveling doen, maar het is echt basisgedrag en ergens aan krabben is voor ze dus ook gewoon noodzaak. Nu is het zo dat als jij echte buitenkatten hebt, dat zij vaak wel een andere plek vinden om dit te doen, alhoewel ze het ook echt op prijs zullen stellen als ze gewoon thuis een plek hebben waar ze hun nagels in mogen zetten. Maar voor binnenkatten ligt dit anders en dan is een kattenkrabpaal dus gewoon echt noodzakelijk om te voorkomen dat bijvoorbeeld jouw bankstel kapot gekrabd wordt. Zo kunnen ze zonder problemen hun natuurlijke gedrag vertonen, hun spieren sterk houden en hun nagels kort. Een goede kattenkrabpaal voorkomt ook dat jij steeds met een nagelknipper aan de slag moet om te voorkomen dat de nagels van jouw binnenkat te lang worden. De nagels van dieren knippen is niet het leukste klusje, dus het is fijn als je dit niet te vaak hoeft te doen.

Wat voor kattenkrabpaal moet je kiezen?

Je weet nu dat het dus zeker aan te raden is om een krabpaal aan te schaffen, maar wat voor een moet je nu kiezen? Er is heel veel keus op dit gebied, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een heel eenvoudige kattenkrabpaal, maar ook uit heel grote en luxe, met verschillende plateaus, hangmatten en slaapplekken. Wat is nu aan te raden? Voor het krabben zelf maakt de grootte niet zoveel uit, een kleine en eenvoudige variant kan dan volstaan. De poes heeft dan immers al een plekje waar ze mag krabben en dat is op zich voldoende. Maar koop je een grotere kattenkrabpaal, dan bied je jouw poezen ook meteen nieuwe plekjes om te kunnen slapen. Vaak zitten er bovendien ook touwen of ander speelgoed aan, zodat het ook meteen een speelmeubel wordt. Het is natuurlijk wel zo dat je voor een dergelijke grote variant wel de ruimte moet hebben in huis. Of je nu een eenvoudige kleine kattenkrabpaal zoekt of dat je juist liever een luxe en grote wilt kopen, bij krabpaal.nl vind je altijd een geschikt exemplaar!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn