Je ex weigert verkoop van woning. Wat kun je doen?

28 november 2018

Posted in Juristen en Advocaten

Stel dat je nog samenwoont met je ex-partner in een woning dat eigendom is van jullie beiden, maar je ex weigert verkoop van woning. Jullie huwelijk eindigde recent en jullie hebben twee kinderen samen. Jullie werken allebei fulltime. Het ergste in de situatie is dat jouw ex-partner jou dwarsligt in alles. Hij of zij is nooit fysiek gewelddadig, maar je ex straft je als hij of zij boos op je wordt door bijvoorbeeld aanbiedingen van kinderopvang in te trekken, dagenlang niet met je te praten, geen geld te storten op de gezamenlijke rekening vanwaar dingen zoals de hypotheek, rekeningen en kinderdagverblijf worden betaald. Wanneer je ex wordt geconfronteerd met dit gedrag, erkent hij of zij dit niet. Het is duidelijk dat je alleen verder kunt gaan door te stoppen met samenwonen. Maar daar je ex weigert verkoop van woning is dit momenteel onmogelijk. Denk na over wat het beste bij de kinderen past. Er zijn drie opties om uit te kiezen als je ex weigert verkoop van woning: je koopt je ex uit en blijft daar wonen, je verkoopt en splitst wat je beiden verschuldigd bent en koopt beiden een andere woning en als je ex weigert verkoop van woning (en dus ook de twee voorgaande opties), is er geen andere keus dan een advocaat te raadplegen. Vervangendetoestemmingzaken is een uitstekende bron van gratis juridisch advies voor mensen in jouw situatie. Praten met iemand die je kan adviseren, kan dingen in je hoofd opruimen en je sterker laten voelen, en zij kunnen veel van het beenwerk doen. Vraag hen vrijblijvend advies via de pagina vervangende-toestemming-zaken.nl. 

Wat gebeurt er als je ex weigert verkoop van woning?

De aanvraag van een echtscheidingsprocedure betekent het einde van een huwelijk. Een echtscheiding laat echter de twee partijen vaak op andere manieren met elkaar verbonden, zoals voogdij over kinderen, kinderbijslag, alimentatie. Hoe om te gaan met de verdeling van de echtelijke woning is geen uitzondering. Het is niet ongebruikelijk dat de rechter beveelt om het huis op de markt te brengen en het zo snel mogelijk te verkopen. Maar je ex weigert verkoop van woning en maakt het je moeilijk. De strategie om met een dergelijke ex-partner af te rekenen, varieert sterk en hangt af van de manier waarop je ex-partner zijn of haar verantwoordelijkheden op grond van het bevel van de rechter niet nakomt.

Zoek hulp

Je wil graag verder met je leven, maar je ex weigert verkoop van woning. Je kan niks anders doen dan de hulp van jouw advocaat inroepen. Hij of zij kan drie dingen doen:

  • Als het probleem is dat je ex-partner de verkoop van de woning op onredelijke wijze vertraagt ​​door bijvoorbeeld te weigeren een makelaar toe te laten of de verkoopprijs onredelijk hoog plaatst, is het mogelijk om de rechtbank te vragen het geschil op te lossen.
  • Jouw advocaat kan een verzoek indienen om een ​​prijs te laten instellen en een makelaar aangewezen te krijgen met specifieke tijdlijnen voor het voltooien van zijn of haar taken.
  • Als je ex weigert verkoop van woning en volledig zijn voeten veegt aan het bevel van de rechter, kan jouw advocaat een motie voor minachting indienen.

Een motie van minachting vraagt ​​in wezen dat de rechtbank je ex straft omdat hij het scheidingsbesluit niet naleeft. Een andere optie is dat jouw advocaat een verzoek indient bij de rechtbank om de verantwoordelijkheid voor de verkoop van het huis te wijzigen. De advocaat kan vragen dat je ex verplicht wordt om de woning te verlaten om jou de mogelijkheid te geven het in op de markt te brengen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn