Kluizen ideaal voor waardevolle spullen

22 juli 2017

Posted in Woning en Tuin

Of je nu een bedrijf hebt of gewoon particulier bent, je hebt altijd wel waardevolle spullen waarvoor kluizen goed van pas zouden komen. Iedereen kent het punt wel, het dilemma van waar je nu het best jouw zaken kunt bewaren die waarde hebben. En dan gaat het niet altijd per definitie om waardevol in de zin van dat ze veel geld waard zijn, nee het kan ook gaan om dingen die emotioneel gezien belangrijk voor je zijn en die je daarom nooit kwijt zou willen raken. Als je niet de beschikking hebt over kluizen, dan heb je eigenlijk gewoon geen echt goede plek om ze neer te leggen. Natuurlijk kun je ze verstoppen, zodat inbrekers ze niet zo snel zullen vinden, maar tegen brand helpt dit uiteraard al weer niets. Daarom zou eigenlijk iedereen gewoon minstens één kluis moet hebben, om de nodige zaken veilig op te bergen. En dat geldt natuurlijk helemaal voor bedrijven, voor hen zijn kluizen eigenlijk gewoon onmisbaar. Bijvoorbeeld voor het veilig bewaren van contant geld of van belangrijke bedrijfsinformatie.

Kluizen in diverse varianten verkrijgbaar

Ga je op zoek naar een kluis, dan zul je zien dat het aanbod op het gebied van kluizen groot is. Een belangrijk verschil tussen de diverse varianten, is het soort bescherming dat zij bieden. Je kunt kiezen voor:

  • braakwerend
  • brandwerend
  • braak- en brandwerend

Daarbij is het bij de brandwerende varianten ook nog zo dat er verschillende maximum temperaturen zijn die ze aankunnen. Dit is dus zeker een punt om in het oog te houden. Maar er zijn meer punten waarop de diverse kluizen van elkaar verschillen. In de eerste plaats natuurlijk het formaat dat ze hebben. Ze kunnen echt de grootte van een kast hebben, maar je kunt ook kiezen voor juist een heel klein model. Daarnaast verschillen ze ook in de manier waarop ze geplaatst dienen te worden. Sommige varianten zijn echt bedoeld om als een kast los in de woning neer te zetten, terwijl andere juist in de muur ingebouwd dienen te worden. En ook de indeling aan de binnenzijde kan verschillend zijn, afhankelijk van de functie waar ze voor bedoeld zijn. Er zijn kluizen speciaal om wapens in op te bergen, maar er zijn ook varianten voor het opbergen van geld of juist met een vrije indeling om alle mogelijke zaken in te kunnen plaatsen.

Kies de juiste variant

Voordat jij een kluis gaat kopen, is het dus goed om na te denken waar deze voor jou aan moet voldoen. Ben jij vooral bang dat iets van je gestolen zal worden? Dan kies je dus voor braakwerend. Zit jij het meest in de rats over brand, dan maak je een keus uit de kluizen die tegen hoge temperaturen kunnen. Of je kiest natuurlijk voor een model dat tegen beide bescherming biedt. Ook de maat is zeker iets om over na te denken, je wilt voldoende ruimte hebben om er alles in op te bergen wat je wilt beschermen, maar je wilt tegelijkertijd ook niet dat kluizen meer ruimte innemen dan strikt noodzakelijk is. Zo zijn er dus verschillende zaken om te overwegen op het moment dat je een dergelijke aankoop wilt doen. Wat in ieder geval zeker is, is dat jij voor de aankoop van een kluis het best naar Kluizen & Sloten kunt gaan. Zij bieden een ruime keus aan modellen die een uitstekende bescherming bieden. Zo weet je zeker dat jouw waardevolle zaken veilig opgeborgen zijn. Voor een kluis is Kluizen & Sloten dus het juist adres om naar toe te gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn