Mogelijk heb je last van een geboortetrauma

20 november 2018

Posted in Coaching en Workshops

Mogelijk heb je last van een geboortetraumaWil je hulp bij het verwerken van een geboortetrauma, van jezelf of van je kind? Dan is het belangrijk om contact op te nemen met een praktijk die je hier in alle rust in kan begeleiden. Zo’n praktijk is To be Me. Degene die achter deze praktijk zit hanteert verschillende methoden om bijvoorbeeld een geboortetrauma te kunnen verwerken. Er kan gebruikgemaakt worden van:

  • Haptonomie
  • De Helende Reis
  • Blauwdruk
  • Bach remedies

Maar naast dat je last kunt hebben van een geboortetrauma, kan de persoon achter deze praktijk je met veel meer dingen helpen. Stel je hebt last van een laag zelfbeeld, of je hebt al je gevoel afgesloten, dan kan Joke je weer helpen om hierin stappen te gaan zetten. Het is begrijpelijk als je meer te weten wilt komen over haar werkwijze en wat ze voor je kan betekenen. Dan is het zinvol even een kijkje te nemen op de site tobeme.nl. Je kunt hier bruikbare informatie vinden om zelf een afgewogen keuze te kunnen maken om in contact te komen.

Hoe ontstaat een geboortetrauma?

Trauma’s zijn er in alle soorten en maten. Soms weet je heel duidelijk dat je last hebt van een trauma, terwijl het ook zo kan zijn dat je je eigenlijk niet eens beseft dat je waar je mee kampt te maken heeft met een hele nare ervaring uit het verleden. Je hebt bijvoorbeeld al lange tijd angstklachten die je behoorlijk kunnen blokkeren. Je durft misschien moeilijk in kleine ruimtes te zijn, of vindt lichamelijk contact ontzettend zwaar. De kans bestaat dat je tegen jezelf al meerdere malen hebt gezegd dat je je niet moet aanstellen, omdat de angst nergens op slaat. Diep van binnen weet je vast wel dat dat niet zo is. Het gaat wél ergens over, dus belangrijk om het niet zomaar weg te wuiven en af te doen als onbelangrijk. Nu kun je je misschien niet direct een trauma herinneren, waardoor je denkt dat hier misschien niet eens sprake van is. Je denkt na over je jonge jaren en de jaren die erop volgden, maar je kunt niks ontdekken waar je de vinger op kunt leggen. Nu hoeft dat ook niet per se, want er kan ook sprake zijn van een heel ander trauma, namelijk een geboortetrauma. Een geboortetrauma is een stuk onbekender, maar zeker niet minder belangrijk. Het is namelijk niet niks om als kleine baby de baarmoeder te verlaten en plots in een hele andere wereld te belanden. Het komt ook vaak genoeg voor dat de navelstreng bijvoorbeeld om de nek van het kindje is gedraaid, wat de geboorte ernstig kan bemoeilijken. Daarnaast heeft het kind het ook zwaar, want het heeft ademhalingsmoeilijkheden en is mogelijk is paniek. Ook dit kan een geboortetrauma opleveren. Nu zul je je naar alle waarschijnlijkheid niets herinneren van je geboorte, omdat je hersenhelften toen niet nog niet ontwikkeld genoeg waren. Op zo’n jonge leeftijd sla je herinneringen nog niet bewust op. Vermoed je dat je misschien wel een geboortetrauma hebt? Of zou je dit nader willen onderzoeken? Dan is het vinden van een praktijk die jou kan helpen met het verwerken van een eventueel geboortetrauma belangrijk.

Ervaar het krijgen van hulp

Dan wil je natuurlijk iemand die kennis van zaken heeft, iemand die veel ervaring heeft met een geboortetrauma in alle facetten. Iemand die een geboortetrauma kan herkennen en weet wat er nodig is om dit trauma op te lossen of de juiste handvaten te bieden om ermee om te leren gaan. Dan is het goed om te weten dat je terechtkunt bij To be Me.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn