Non stick walsbekleding voorkomt vuil tijdens het productieproces

25 januari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Uw productieproces moet te allen tijde goed verlopen. Echter kan er vaak vuil of materiaal op een wals achterblijven. Om dit tegen te gaan bestaat er non stick walsbekleding. Met non stick walsbekleding houdt u niet alleen vuil van uw wals, maar verbetert het ook de kwaliteit van het product en de levensduur van de wals. Bij Hardick kunt u eenvoudig en snel non stick walsbekleding aanschaffen, zodat u uw productieproces kunt verbeteren. Wij leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van non stick walsbekleding en hoe u met ons in contact kunt komen.

Verschillende kwaliteiten bij onze non stick walsbekleding

Non stick walsbekleding onderscheidt zich door zeer sterke anti-kleefeigenschappen. Hierdoor treedt er geen vervuiling op op de wals en vindt er geen belemmering plaats voor de productie. De non stick walsbekleding heeft een coating van perfluoroalkoxy of fluorinated ethylene propylene. Beide materialen hebben eigen specifieke kenmerken, maar hebben daarnaast ook verschillende overeenkomsten. De uitermate goede anti-kleefeigenschappen zijn er hier een van. Door non stick walsbekleding voorkomt u onnodige belemmering, waardoor uw productieproces continu vlot kan doorgaan. Het grootste verschil tussen beide materialen is dat FEP zich onderscheidt door zijn hoge transparantie en lage smelttemperatuur, terwijl de PFA door de grote flexibiliteit en hittebestendigheid uitblinkt. Daarnaast heeft de non stick walsbekleding nog enkele voordelen voor uw productieproces:

  • Zeer lage wrijvingsweerstand
  • Kans op frictiebeschadigingen uitermate laag
  • Chemische resistentie tegen oplosmiddelen

De chemische resistentie tegen diverse soorten oplosmiddelen, schoonmaakmiddelen en chemicaliƫn zorgen ervoor dat u geen hinder ondervindt wanneer de wals wordt schoongemaakt. Dit maakt de schoonmaak echter alleen maar sneller. Hoewel dit voor alle walsbekleding geldt, zijn de verschillende materialen ook voor verschillende toepassingen geschikt. Daarom is het altijd goed om in het achterhoofd te houden wat uw productieproces nodig heeft en met welke temperaturen u werkt. Onze medewerkers kunnen u hier ook altijd bij adviseren, zodat u ervan verzekerd bent dat u de juiste non stick walsbekleding aanschaft. Daarnaast zijn al onze producten altijd op maat gemaakt. Samen met u bespreken wij de wensen en de toepassingen, zodat u altijd de juiste maten, materialen en vorm heeft. Al onze diensten en producten zijn tevens tegen de laagste prijs en worden binnen een korte tijd bij u geleverd. Voor de bekleding van grotere walsen komen wij graag bij u langs op locatie om de bekleding op professionele wijze aan te brengen.

Korte communicatielijnen zorgen voor snelle oplossingen

Hardick is uw adres waar u moet zijn voor de aanschaf van transportbanden en bekleding van walsen. Wij hebben jarenlange ervaring binnen het vakgebied, waardoor wij altijd tot een gepaste oplossing kunnen komen voor uw probleem of productieproces. Hierdoor heeft u er geen omkijken meer naar en ziet u uw omzet groeien. Onze producten zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit. In combinatie met een goede service willen wij langdurige tevreden klantrelaties bedienen. Daarom zijn binnen ons bedrijf de communicatielijnen kort, zodat wij snel kunnen handelen. Hierdoor hebben wij niet alleen in Nederland een goede reputatie opgebouwd, maar zijn we verspreid over de wereld werkzaam om ieder productieproces te vergemakkelijken. Bij kleinere projecten kunnen onze verkoopadviseurs u direct helpen, bij grotere projecten keren onze adviseurs terug naar Hardick om intern met andere adviseurs te overleggen en een oplossing te ontwikkelen. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.hardick.nl/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn