Aan JUNG schakelmateriaal komen

23 januari 2019

Posted in Ondernemers en Particulieren

Als doe-het-zelver kom ik regelmatig in de bouwmarkt. Ik en mijn vrouw knappen ons vakantiehuis in Frankrijk op en zijn toe gekomen aan het aanleggen en vervangen van de elektra. Hiervoor was ik op zoek naar goed schakelmateriaal. Een kennis van me die in de bouw zit, raadde me aan eens te kijken naar JUNG schakelmateriaal. Ik heb hier in de plaatselijke bouwmarkt naar gevraagd maar de verkoper wist niet eens waar ik het over had. Zij hadden alleen schakelmateriaal van andere, minder goede merken. Ik wilde daar liever niet meer werken. Elektra is toch belangrijk in je woning, en omdat het in Frankrijk nog wel eens noodweer wil zijn en de stoppen doorslaan, wilde ik echt goed spul hebben. Daarom ben ik maar eens online gaan kijken. Ik kwam toen al snel uit bij een webwinkel waar wél allerlei schakelmateriaal van JUNG te verkrijgen was. Ik belde mijn kennis op, en hij was enthousiast over de webwinkel. Volgens hem waren de prijzen prima, en moest ik het zeker doen. Ik heb toen al het materiaal dat ik nodig had voor ons vakantiehuis van JUNG besteld, en had het binnen een week in huis. Hiermee kon ik mooi aan de slag, de volgende keer dat we naar Frankrijk gingen.

JUNG schakelaars online bestellen

Ik had nog nooit eerder dit soort materiaal online besteld en was benieuwd of ik wel het juiste in huis zou krijgen. Dat bleek zeker het geval. Binnen een week lagen de schakelaars van JUNG al op de mat. Ik had gekozen voor een aantal verschillende schakelaars:

  • Basiselementen
  • Afwerkschakelaar in wit
  • Afwerkschakelaar in crème

Hiermee kon ik het hele huisje in Frankrijk in één keer afwerken. Dat heb ik in de weken erna gedaan, toen ik tijd had om erheen te gaan. De schakelaars van JUNG zitten nu keurig in ons huis en werken uitstekend. Ik kreeg er bovendien garantie op, in de webshop. Dat vond ik een prettige gedachte. De schakelaars kon ik eenvoudig online bestellen via de website van Sander Vunderink; https://www.sandervunderink.nl/schakelmateriaal/jung-schakelmateriaal/. Je maakt een account aan op de website en vinkt aan welke zaken je wilt hebben. Later kwam ik erachter dat het ook mogelijk is allerlei andere materialen aan te schaffen. Er zijn niet alleen schakelaars van JUNG te koop, maar bijvoorbeeld ook van Busch Jaeger. In dat opzicht kan iedereen die iets met schakelaars wil doen hier prima terecht. Er is voor iedereen wat wils. Ik vond het ook prettig dat er zoveel keus was in kleur en uitvoering. Zo kun je je woning helemaal vormgeven zoals jij wilt.

Zelf installeren

Het is erg goed mogelijk deze JUNG schakelaars zelf te installeren. Met enige kennis van elektra kun je dat zelf doen. Online is ook veel informatie te vinden over het installeren van schakelaars. Zonder kennis van elektra is het misschien af te raden dit zelf te doen. Werken met elektrische installaties en stopcontacten is immers potentieel gevaarlijk. Je moet er goed aan denken de stroom af te schakelen en de juiste draden met elkaar te verbinden. Op https://www.sandervunderink.nl/schakelmateriaal/jung-schakelmateriaal/ vind je de juiste schakelaars om mee te werken. Daaraan zal het dan niet liggen. Jezelf aanleren met dit materiaal te werken kan natuurlijk ook. Tegenwoordig zijn er online veel filmpjes te vinden van mensen die uitleggen hoe je een elektrisch circuit omlegt of een stopcontact verplaatst. Die heb ik ook wel eens gebruikt als ik niet zeker wist wat ik moest doen. Dat kan ik een beginner zeker aanraden, naast het gebruik van goed materiaal, zoals dat van JUNG. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn