Super ongediertebestrijding

7 oktober 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Het klinkt wat vies om te moeten toegeven, maar wij hadden laatst dus echt ongediertebestrijding bij ons thuis nodig. We hadden echt geen idee vat voor ongedierte we precies hadden, maar het waren vieze insectachtige dieren en we moesten ervan af. Dus wij naar beestjeskwijt.nl, want beestjes, daar hadden wij last van en Beestjes Kwijt klonk ons als muziek in de oren. Ongediertebestrijding zonder dat je weet waar je maar last van hebt. Heerlijk toch?

Ongediertebestrijding voor veel soorten ongedierte

Via de website van Beestjes Kwijt zijn we op zoek gegaan naar de juiste ongediertebestrijding. Heel handig wordt op deze site gevraagd van wat voor beestjes je last hebt. Nou, dat wisten we dus niet en daarom klikten we op ‘weten we niet’ en warempel, daar stond een hele waslijst aan beesten waar je last van kunt hebben. En dan moet je denken aan:

 • Bedwantsen
 • Boktorren
 • Kakkerlakken
 • Kevers
 • Mieren
 • Rioolvliegen
 • Muggen
 • Ovenvisjes
 • Papiervisjes
 • Vlooien
 • Wespen

En nog veel meer. Van sommige beestjes hadden we echt nog nooit gehoord, maar van andere, zoals van duiven en mollen wisten we niet eens dat je daar de ongediertebestrijding voor kunt inschakelen. Dit was dus echt onwijs informatief. Waar wij last van hadden was meer een insect en we kwamen ze op diverse plekken tegen in het huis. Eigenlijk overal waar het maar donker en iets vochtig was liepen ze rond. Ook zaten ze regelmatig overal op de muren en ik gruwel er nog van dat dit ongedierte steeds naast een lichtschakelaar zat waar je dan met je handen langs gaat om het licht aan en uit te doen. Ik krijg weer helemaal jeuk bij de gedachte. We gingen toen op zoek naar ‘onze’ beestjes en kwamen erachter dat het zilvervisjes bleken te zijn. Ze lijken veel op papiervisjes en ovenvisjes, maar na het lezen van die beschrijving waren we erover uit. Wij zochten ongediertebestrijding tegen deze zilvervisjes.

De zilvervis en wat je eraan kunt doen

Op de pagina over zilvervisjes vonden we veel informatie over dit beestje en de ongediertebestrijding daarvan. Er wordt uitgelegd dat zilvervisjes wel acht jaar oud kunnen worden, dat ze graag in een donker en vochtig huis leven en niet van schone omgevingen houden. Ja, ik voelde me wel meteen aangesproken, maar het valt heus echt mee qua viezigheid bij ons in huis. Ik ben wel direct mijn eigen ongediertebestrijding in gang gaan zetten door te gaan stofzuigen. Toen zijn we verder gaan lezen en op de website van Beestjes Kwijt staat wat ongediertebestrijding bij zilvervisjes dan inhoudt. Via de site kun je eenvoudig en vrijblijvend een ongediertebestrijder in je eigen regio vinden. Wij hebben dit gedaan en een afspraak gemaakt met een expert die eerst een inspectie heeft gedaan en daarna met een behandelplan voor ongediertebestrijding kwam. Dit werkte allemaal vrij prettig en snel. De beste man vertelde ons ook dat zilvervisjes vaak in een nieuwbouwhuis voorkomen en, omdat wij in een nieuwbouw huis wonen, dit dus geen rare situatie is. We kregen een prijsopgave en zijn daarmee akkoord gegaan. Toen kwam Gloria erbij. Dat is een ingenieus apparaat waarmee de plinten en alle naden en kieren behandeld zijn om de zilvervisjes te bestrijden. Hij vertelde ons wel dat het vrijwel onmogelijk is om zilvervisjes volledig uit te roeien, maar dat het ook een vorm van ongedierte is waarvan je in principe weinig last hoeft te hebben. De diertjes doen niet zo veel kwaad, in tegenstelling dus met het papiervisje dat je boeken en schilderijen aanvreet. Toch ben ik blij dat we ongediertebestrijding hebben ingeschakeld. Ik heb het niet zo op beestjes, dus van Beestjes Kwijt werd ik gelukkig.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn