Mijn zoektocht naar een datingsite

15 oktober 2018

Posted in Relatie en Dating

Mijn zoektocht naar een datingsiteNa een lange tijd overwogen te hebben of ik het zou doen, ben ik toch op zoek gegaan naar een datingsite waarop ik me wilde inschrijven. Ik ben al jaren vrijgezel na een langdurige relatie gehad te hebben. Ik voelde me daar eigenlijk wel prima bij en ondanks dat mensen wel eens aan mij vroegen of ik niet toch een relatie wilde, gaf ik altijd aan dat ik in mijn eentje net zo’n fijn leven had, dan in een relatie. Toch bleef die vraag wel aan mij knagen, want natuurlijk wil ook ik een partner om mijn leven mee te delen. Ik ben alleen geen uitgaanstype, ik houd er niet van om gekoppeld te worden door vrienden en stap niet heel gemakkelijk op iemand af. Ik had inderdaad wel eens van datingsites gehoord, zoals:

 • Parship
 • Lexa
 • Relatieplanet
 • Pepper

Toch heb ik me daar nooit ingeschreven, puur omdat ik het gevoel had dat de mensen op die website heel erg actief bezig waren met het vinden van een relatie. Zo voelde ik dat niet voor mijzelf, maar daarmee was ik me er niet van bewust dat er waarschijnlijk op elke datingsite mensen zitten die net zo zijn zoals ik. Misschien moest ik het dan toch maar eens proberen? Wat heb ik immers te verliezen, dacht ik.

Welke datingsite past bij mij

Ik had alleen echt geen idee hoe ik moest bepalen welke datingsite voor mij de geschikte zou zijn. Ik heb geen mensen in mijn omgeving die hier ervaring mee hebben, althans niet naar mijn weten. Daarnaast ben ik niet van plan om aan de grote klok te hangen dat ik op zoek ben naar een partner. Alle adviezen die je dan krijgt zijn erg lief en goed bedoeld, maar geven mij persoonlijk stress die ik er niet bij wil hebben. Misschien is dat dan ook juist het voordeel van een datingsite, want daar zit die druk niet achter. Je kunt vanuit de privacy van je eigen woning op zoek naar iemand die jou geschikt lijkt om eens te ontmoeten en beter te leren kennen. Toen kwam ik Welkeonlinedatingsite.nl tegen. Op welkeonlinedatingsite.nl kun je meer lezen over de manier waarop websites voor internetdating werken. Je kunt datingsites met elkaar vergelijken en van elke datingsite reviews en ervaring lezen van gebruikers van die sites. Ook worden er verwijzingen gemaakt naar acties en kortingen. Niet elke datingsite is even goedkoop en het is daarmee lastig te bepalen of je bij een duurdere datingsite meer kwaliteit voor je geld krijgt. Deze vergelijkingssite is heel behulpzaam voor mensen zoals ik, die geen ervaring hebben met datingwebsites. De sites zijn hier opgedeeld in categorieën. Ook wordt er een top 10 gegeven van de beste datingsites. Elke datingsite is aanklikbaar en geeft je uitgebreid informatie over deze datingsite en wat de ervaringen zijn, waarom je juist die site wel of niet moet gebruiken en er wat een site aan extra’s biedt, zoals relatietips.

De categorieën

Het handige aan Welkeonlinedatingsite.nl is dat je kunt zoeken op categorie, waaronder:

 • Algemeen
 • Religie
 • Hogere opleiding
 • Mensen boven de 50
 • Alleenstaande ouders
 • Relatiebemiddeling
 • Gay
 • Etniciteit

En verder kun je kiezen voor overig, dating apps en singlereizen. Binnen deze verschillende categorieën kun je dan weer bepalen welke datingsites voor jou geschikt zijn en passen bij jouw wensen in de zoektocht naar een partner via deze sites. Ik heb uiteindelijk via deze handige vergelijkingswebsite mijn ideale datingsite gevonden, waar ik me heb ingeschreven en hopelijk binnenkort ook de eerste persoon of personen ontmoet om mee te daten. Ik vind het wel spannend, maar ook heel erg leuk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn