Wanneer een aanvraag voor een sociale dienst uitkering?

5 juni 2016

Posted in Financiën en Verzekeringen

uitkeringsinfo - Aanvraag sociale dienst uitkeringEr bestaan verschillende uitkeringen in ons land waar u recht op kunt hebben bij het verliezen van een baan. Het heeft er ook mee te maken hoe u precies uw baan kwijt bent geraakt. Hoe vervelend dit ook is, er bestaat in ons land de mogelijkheid om een uitkering aan te vragen. Afhankelijk van uw situatie kunt u een WW aanvraag doen of een aanvraag voor een sociale dienst uitkering doen. Een aanvraag voor een sociale dienst uitkering kan alleen als u niet in aanmerking komt voor de WW. Wilt u weten wanneer u een aanvraag voor een sociale dienst uitkering in kunt dienen, dan kunt u het beste naar www.uitkeringsinfo.nl gaan. Hier leest u ook wat er komt kijken bij een aanvraag voor een sociale dienst uitkering. Heeft u na het lezen van deze info nog vragen over het doen van een aanvraag voor een sociale dienst uitkering, dan kunt u altijd contact leggen met het UWV. Zij zullen u precies kunnen vertellen welke stappen u moet doorlopen om een aanvraag voor een sociale dienst uitkering in te kunnen dienen. U kunt voor meerdere zaken terecht op de website Uitkeringsinfo.nl, namelijk:

  • WW uitkering
  • Bijstandsuitkering
  • WIA uitkering

Een aanvraag sociale dienst uitkering als laatste redmiddel

Zelf heb ik al eens meegemaakt hoe het is om plots geen baan meer te hebben. Na het volgen van een opleiding had ik al vrij snel een baan te pakken. Ik liep een uitzendbureau binnen om me in te laten schrijven in hun systeem. Na een uurtje kwam ik er vandaan met een baan. Ik mocht een betaalde stage komen lopen op het betreffende uitzendbureau. Dit had ik nooit verwacht. Erg gelukkig was ik hiermee. Ik kon hier enkele maanden blijven. Toen werd er gereorganiseerd en moest ik het veld ruimen. Daarna heb ik nog enkele tijdelijke baantjes gehad voor ik uiteindelijk uitgenodigd werd om te solliciteren op een baan met kans op een vaste aanstelling. Het leek eigenlijk allemaal perfect te zijn. Ik zou op de fiets naar het werk kunnen en ook de werkzaamheden pasten op dat moment precies in mijn straatje. Het sollicitatiegesprek was een heel prettig gesprek. Het vond plaats op een woonboot, waar toen nog een deel van de werkzaamheden werd uitgevoerd. Het gaf mij het gevoel van vrijheid. Het gesprek had ik met de baas van de firma en de financiële medewerker. Er bleken nog meer kandidaten te zijn, dus het was nog even spannend wat er precies zou gaan gebeuren. Na ongeveer een week hoorde ik dat ik de baan had gekregen. Ik zou eerst via het uitzendbureau gaan werken bij deze firma. Bij goed bevallen zouden ze mij na een jaartje gaan overnemen. Dan zou ik helemaal in dienst komen van dit bedrijf. Gelukkig gebeurde dat ook. Ze waren zeer tevreden over mijn inzet en werk. Ik paste ook helemaal binnen de sfeer van de onderneming. Het was een familiebedrijf. De mensen die hier werkten voelden ook echt aan als mijn familie. Ik zag wel dat er uitgaven werden gedaan die misschien niet helemaal nodig waren, maar ik had niet kunnen voorzien dat het zó slecht ging met het bedrijf dat er ontslagen zouden gaan vallen. Ze verzekerden mij dat ik zou kunnen blijven, maar toch kwam er plots een tweede ronde. Hier zat ik bij. Vanuit het niets hoorde ik dat ik alsnog het veld moest ruimen. Dit gebeurde enkele maanden nadat ze me over hadden genomen. Het was zelfs een maand na het betrekken van mijn eerste woning. Alles stortte in. Ik wist niets over uitkeringen en het aanvragen ervan. Ik ben maar wát dankbaar geweest dat ik gebruik kon maken van de mogelijkheid om een uitkering aan te vragen. Het is niet voor iedereen weggelegd om een WW uitkering te ontvangen. Voor deze mensen is het de moeite om te bekijken of een aanvraag voor een sociale dienst uitkering een optie is. In mijn geval werd besloten dat ze mij niet konden houden om financiële redenen, maar er zijn ook genoeg mensen die op staande voet ontslagen worden. In dat geval hebben ze geen recht op een WW uitkering. Dan is een aanvraag voor een sociale dienst uitkering het beste wat ze kunnen regelen. Een aanvraag voor een sociale dienst uitkering kan voorkomen dat men compleet blut raakt. We hebben nou eenmaal geld nodig om te leven. Zonder geld is er geen kwaliteit van leven meer mogelijk.

Rechten en plichten

Heeft u praktisch geen eigen vermogen meer, dan kunt u een aanvraag voor een sociale dienst uitkering indienen. Een aanvraag voor een sociale dienst uitkering is een laatste redmiddel om niet op straat te belanden. Een aanvraag voor een sociale dienst uitkering doet men doorgaans niet uit plezier. Toch is het belangrijk om hier gebruik van te maken, want als Nederlander heeft u recht op het doen van een aanvraag voor een sociale dienst uitkering. Het doel is natuurlijk wel om u niet in deze toestand te laten zitten. Het streven is om u zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Daarom komt de aanvraag voor een sociale dienst uitkering ook samen met diverse plichten. Het is fijn dat er de mogelijkheid bestaat om gewoon uw rekeningen te kunnen betalen, maar het is nóg fijner om straks weer lekker aan het werk te kunnen en weer te kunnen gaan sparen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn