Wil jij ook meer weten over EPDM folie? Lees dan dit artikel!

23 januari 2021

Posted in Webwinkels en Webshops

Wil jij ook meer weten over EPDM folie? Lees dan dit artikel!

Heb jij altijd al informatie willen hebben over EPDM folie? Dan is dit je kans. In dit artikel lichten we meer toe over dit onderwerk en zal bovendien worden aangegeven welke website je kunt bezoeken om de aanschaf te vinden. Ben jij ook benieuwd en klaar om meer informatie op te doen? Lees dan verder in dit artikel!

Wat is EPDM folie en wat kun je er mee?

EPDM folie is een synthetisch rubber, de letters in de naam staan voor: Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Rond 1960 was er vraag naar een product wat tegen temperatuursveranderingen kon zonder dat het ten koste ging van de kwaliteit. Niet alleen moest het tegen grote temperatuursverschillen kunnen, ook moest het bestand zijn tegen UV straling en het moet een flexibel product zijn. EPDM folie is hiervoor dé uitvinding! Goed om een stukje geschiedenis te weten, maar waar wordt het folie nou eigenlijk voor gebruikt? EPDM folie wordt gebruikt bij het bedekken van daken, het bedekken van gevels en het wordt veelal gebruikt bij het dichten van vijvers of waterbassins. Omdat dit product vanzelfsprekend tegen een stootje moet kunnen vanwege de blootstelling aan de buitenlucht is kwaliteit uiteraard van hoge essentie. Hoe lang het product meegaat is afhankelijk van de dikte waarin deze wordt gelegd, hoe dikker het product wordt gelegd, hoe beter! Om een voorbeeld te geven; als een fietsband weinig profiel heeft gaat het niet zo lang mee, als de fietsband veel profiel heeft gaat het veel langer mee! Waarom EPDM folie veiliger is om te leggen is omdat bij het leggen van het materiaal geen brander nodig is. Het folie wordt gelegd met lijm en is daarom veiliger om mee te werken dan andere materialen om daken te dekken. Hieronder zet ik nog eens op een rijtje wat de voordelen allemaal zijn van EPDM folie.

  • Het product is ijzersterk en gaat zeer lang mee, minimaal 50 jaar!
  • Makkelijk mee te werken voor de handige huisman en de specialist
  • Geschikt voor verschillende daken zoals platte daken of hellende daken
  • Het is 100% waterdicht.
  • Veilig te plaatsen doordat er geen brander nodig is

Welke dikte heb ik nodig en waar kan ik het kopen?

epdmxl adviseert om te investeren in een zo dik mogelijk folie. Er zijn natuurlijk verschillende dikten beschikbaar. De dikte die gekozen wordt is natuurlijk afhankelijk van waar het voor gebruikt wordt. Folie voor op een niet verwarmde schuur of tuinhuisje zou wat dunner geplaatst kunnen worden dan voor op een huis of sère. Voor op een huis wordt een dikte geadviseerd van 1,3mm terwijl voor op een schuurtje een dikte van 1,0mm wordt geadviseerd. Maar voor beide toepassingen geldt dezelfde regel die in dit artikel is beschreven. Hoe dikker het product, hoe langer het mee zal gaan! Hopelijk is duidelijk wat de functie van EPDM folie is en wat je kunt verwachten van het product. Als jij nog vragen hebt naar aanleiding van deze tekst, schroom dan niet jouw vragen te stellen. Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden en opmerkingen te behandelen. Wil jij direct aan de slag met het product? Dat kan via www.epdmxl.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn