Wist je dat je een verwerkersovereenkomst gewoon kunt downloaden?

3 mei 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Veel mensen stappen naar een erkende jurist als ze een officieel document of contract nodig hebben, een verwerkersovereenkomst bijvoorbeeld. Maar wist je dat je deze ook gemakkelijk en bovendien helemaal gratis kunt downloaden via de website van Rocket Lawyer? Deze website is opgericht door een team juristen, en je vindt er allerlei soorten contracten en overeenkomsten die ze zelf hebben opgesteld. Dit betreffen dus officiƫle documenten, die alle benodigde onderdelen bevatten om ze rechtsgeldig te maken, maar dan gratis. Je kunt er onder andere de volgende documenten downloaden:

  • Een verwerkersovereenkomst
  • Een arbeidscontract
  • Een huurovereenkomst
  • Een privacyverklaring
  • Een samenlevingscontract

Al deze contracten en overeenkomsten moet je normaal gesproken laten opstellen door een jurist, maar doordat ze dan bij Rocket Lawyer reeds voor je gedaan hebben kun je het vanaf nu allemaal zelf doen. Zo’n verwerkersovereenkomst aanpassen naar jouw eigen situatie is heel erg makkelijk. Je klikt het document aan, en wordt vervolgens gevraagd een aantal vragen te beantwoorden. De persoonlijke gegevens van jou en de tegenpartij moeten namelijk beiden op het contract staan, evenals wat belangrijke randzaken. Als je al deze vragen hebt beantwoord is het contract klaar en kun je de verwerkersovereenkomst downloaden en op je computer opslaan als pdf. Daarna kun je het uitprinten en door beide partijen laten ondertekenen. Let er goed op dat je het in tweevoud opmaakt en dat beide documenten door beide partijen zijn ondertekend, anders is het namelijk niet rechtsgeldig, en dat zou zonde zijn.

Een gratis verwerkersovereenkomst downloaden

Bij Rocket Lawyer kun je terecht als je een gratis verwerkersovereenkomst zoekt, of enig ander officieel document dan ook. In principe is het een betaalde service als je van hun contracten gebruik wilt maken, maar de reden dat het ook gratis kan is als volgt. Als je bij Rocket Lawyer een abonnement afsluit heb je een gratis proefperiode. In die periode kun je meerdere documenten en contracten aanpassen, downloaden en uitprinten. Als je op tijd weer opzegt start jouw abonnement niet en betaal je dus helemaal niets. Als je naast die verwerkersovereenkomst vaker contracten nodig hebt, dan is het misschien slim om wel een abonnement af te sluiten. Hoe meer contracten je nodig hebt hoe voordeliger het wordt, en de kosten die je uitspaart op een echte jurist zijn vaak enorm. Heb je die verwerkersovereenkomst slechts eenmalig nodig en wil je liever geen abonnement afsluiten omdat je bang bent het te vergeten op te zeggen? Dan kun je ook eenmalig een klein bedrag betalen voor het document, waarna je het kunt downloaden.

Huurcontracten online downloaden

Een van de contracten die naast zo’n verwerkersovereenkomst super vaak wordt gedownload is het huurcontract. Dit is een goed voorbeeld van een contract waarbij het heel belangrijk is dat het juridisch waterdicht is. Je kunt het dus beter niet zelf opstellen, want als er een geschil is tussen jou en je huurder dan wil je wel terug kunnen vallen op hetgeen door beide partijen ondertekend is. Een goed huurcontract download je dus beter via de website van Rocket Lawyer, of je dat nu doet met een abonnement met gratis proefperidoe of door er eenmalig een bedrag voor te betalen. Dan weet je in ieder geval zeker dat jouw huurcontract juridisch helemaal klopt en waterdicht is bij een eventueel geschil. En dat is wel zo prettig. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn