Wist je dat je met acapunctuur eczeem kunt bestrijden?

29 april 2019

Posted in Mens en gezondheid

Voor veel mensen is dit nieuw en dat is ook helemaal niet gek. Ook zijn er een aantal mensen die het zweverig vinden. Zij geloven er niet in dat acapunctuur eczeem kan verhelpen. Echter zijn er tal van onderzoeken naar gedaan. Uit deze onderzoeken komt naar voren dat acapunctuur inderdaad eczeem kan doen genezen! Op de website van Acapuncturisten Overzicht (acapuncturistenoverzicht.nl) kun je per stad en provincie zien waar je een acapuncturist kunt vinden. In dit artikel zal uitgelegd worden hoe acapunctuur eczeem kan verhelpen en wat mijn eigen ervaring hier bij is.

Hoe kan acapunctuur de eczeem genezen?

Allereerst is het dan natuurlijk belangrijk om te kijken naar eczeem. Wat is dit precies? Veel kinderen hebben er last van maar het komt ook geregeld voor bij ouderen. Eczeem is een huidirritatie, dus eigenlijk een allergie. Het uit zich vaak in rode plekken welke ruw zijn, waar bultjes op zitten en erg jeuken. Door het jeuken zijn veel mensen geneigd te gaan krabben en dit zorgt er voor dat de eczeem niet verdwijnt. Doordat de eczeem extern zichtbaar is (dat wil zeggen dat het aan de buiten kant te zien is) denken veel mensen dat het ook een extern probleem is dat met externe middelen opgelost kan worden. Ze denken dan niet aan middelen zoals acapunctuur tegen eczeem, maar aan medicatie en zalfjes. Deze worden soms voorgeschreven door de dokter maar in veel gevallen kun je deze ook zonder recept verkrijgen bij de drogist. Het gevolg van deze zalfjes is dat de buitenkant geneest. Oftewel, je ziet de eczeem niet meer zitten. Maar de aanleiding voor deze eczeem, daar is niets aan veranderd. Eczeem komt er doordat er intern iets niet op orde is. Hier hebben we het over je energiestelsel. Dit stelsel bestaat uit diverse banen welke we niet kunnen zien, de zogenaamde meridianen. Deze staan weer in contact met je organen. Als het energiestelsel niet op orde is dan kan dat hersteld worden met acapunctuur tegen eczeem. Acapunctuur houdt in dat een specialist met hele kleine naaldjes de meridianen opzoekt. Hierdoor worden de meridianen als het ware wakker geschud waardoor het energiestelsel weer verloopt zoals het zou moeten. De energietoevoer naar de organen is weer voldoende. Zo wordt er met acapunctuur het onderliggende probleem van eczeem aangepakt. Het zal niet lang duren voordat het externe probleem (de eczeem die je ziet en voelt) verdwijnt. Het voordeel van acapunctuur bij eczeem is dat er niet alleen een uitwendige, maar ook een inwendige verandering plaatsvindt.

Mijn ervaring

Ook ik had al een hele tijd last van eczeem. Van mijn vriendin hoorde ik dat je middels acapunctuur je eczeem gemakkelijk kan laten verdwijnen. Op de site van Acapuncturen Overzicht zocht ik uit welke acapuncturist dicht bij mij in de buurt is. Ik vond het wel spannend, die naaldjes. Toen ik ze eenmaal zag, bleek mijn dat spanning nergens voor nodig was. Het zijn erg kleine naaldjes en het doet geen pijn. Mijn eczeem is verholpen! Voor iedereen die twijfelt om te kiezen voor acapunctuur tegen eczeem, heb ik een lijstje opgesteld met voordelen:

  • Het deed geen pijn
  • Bij mij werd het vergoed door mijn zorgverzekeraar
  • Binnen twee dagen was mijn eczeem weg
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn