Animatie laten maken?

28 april 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Donker media is een animatie studio uit Eindhoven met focus op kwaliteit voor een betaalbare prijs. De specialisatie bestaat uit het overbrengen van complexe verhalen in korte, krachtige animaties. Ze maken 2D animaties, 3D animaties en whiteboard animaties. Met de animaties willen ze mensen verrassen, inzicht geven, of aanzetten tot een handeling. Elke animatie is uniek en ze stoppen pas als de klant helemaal tevreden is.

Animatie laten maken bij Donker Media

Met een animatie maken kun je op een open en frisse manier je producten en diensten overbrengen op potentiële klanten. Van tevoren kun je precies bepalen wat jij met je video wilt vertellen en in welke stijl je dit wilt doen, waarna je met een pakkende video in de huisstijl van jouw bedrijf de aandacht van klanten kunt trekken en vasthouden. Professioneel gemaakte animaties zijn voor de klant namelijk boeiend om naar te kijken en doordat ze zich bij het zien van bewegende beelden emotioneel betrokken zullen voelen, zullen de klanten sneller geneigd zijn om actie te ondernemen. Bovendien blijft de boodschap die je wilt overbrengen beter hangen bij de klant, waardoor jouw bedrijf met animatie maken een blijvende indruk zal achterlaten. Wanneer je mensen wilt aanzetten tot nadenken, hen iets wilt laten begrijpen of hen wilt aanzetten tot actie is een animatiefilm een uitermate effectief middel. Animatiefilms lenen zich bij uitstek voor boodschappen die niet in een paar woorden te vatten zijn en passen binnen de herontdekte trend van “storytelling”. Het vertellen van een verhaal vergroot de kans dat je boodschap blijft hangen. Dit betekent dat je animatiefilm het beste tot zijn recht komt wanneer je iets meer tijd van je klant kunt vragen. Bijvoorbeeld op websites of tijdens events zoals presentaties en meet-ups. Een goede animatiefilm duurt ongeveer een tot anderhalve minuut. Dat lijkt kort, maar is precies genoeg om je kernboodschap over te brengen. Daarom is een animatie laten maken altijd een goede keus. Doordat bij een animatie video het vertelde verhaal wordt ondersteund door uitgekiende geluidseffecten, beweging en muziek kun je de aandacht precies vestigen op de onderdelen die je over wilt brengen. Belangrijk is dat het hele plaatje moet kloppen. Om die reden is de samenwerking bij het maken van een animatie video een stuk intensiever dan je misschien zou verwachten. Voor een écht goede animatiefilm hebben ze namelijk de inside information nodig die alleen jij, als opdrachtgever, hebt. Dit kost je misschien een klein beetje meer tijd, maar je zult zien dat deze tijdsinvestering zich uitbetaalt in het eindproduct: een animatie video die meetbaar resultaat oplevert. Een animatie gemaakt op basis van jouw wensen en behoeften.

Stappen bij animatie maken

Wanneer je kiest om je animatie te maken met Donker Media weet je dat we de hele productie van A tot Z voor je faciliteren. Je blijft vanaf het begin tot het einde van het project betrokken bij je eigen animatie, want om maatwerk te kunnen leveren kunnen we niet zonder jouw unieke kennis over je bedrijf. Om de samenwerking soepel te laten verlopen en de kwaliteit te kunnen garanderen werken ze met een standaard stappenplan. Dit stappenplan kan dienen als checklist, helpt om de voortgang van animatie maken bij te houden en maakt het makkelijk om overleg in te plannen. In grote lijnen bestaat het stappenplan uit zes fases:

  • Concept en script
  • Storyboard
  • Illustratie
  • Voice-over
  • Animatie
  • Geluidseffecten
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn