Bouwbegeleiding met ruim vijftien jaar ervaring

20 juli 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Mijn vriend en ik hebben het plan gemaakt om ons droomhuis te bouwen. Zelfs voordat we elkaar kenden, bleken we al dezelfde ideeën te hebben over hoe onze droomwoning eruit moet zien. We houden allebei van veel licht! Dus we wilden zorgen voor mooie raampartijen, en graag openslaande deuren. Een huis met minstens twee verdiepingen en een mooie diepe tuin. Bij het bouwen van een huis moet je echt over ieder detail nadenken en soms vloog dat idee me wel eens naar de keel. Mijn vriend en ik waren het er dan ook al snel over eens dat zorgen voor goede bouwbegeleiding wel heel erg belangrijk was. Ik werd attent gemaakt op de bouwbegeleiding van Bban door een goede vriendin die ook gebruik had gemaakt van de bouwbegeleiding van Bban voor het realiseren van haar droomwoning. Zij vertelde over de vaste structuur van de bouwbegeleiding waarmee het bedrijf te werk gaat en hoe haar dat zo veel minder zorgen had opgeleverd. Dat sprak mij natuurlijk meteen aan. Hoewel wij hele duidelijke ideeën hadden over hoe we het wilden, was het toch zo dat we het beide niet zagen zitten om de hele bouw zelf te organiseren. Dus ik heb al snel contact met Bban opgenomen om te vragen naar de mogelijkheden van bouwbegeleiding. Wat mij meteen opviel is de vriendelijke en heldere manier van communiceren. De vele jaren ervaring klonken vrijwel meteen door in het gesprek dat ik had en dat was meteen al een pak van mijn hart. Wij kozen voor de bouwbegeleiding van Bban en daarmee kozen we voor:

  • Een top team van bouwbegeleiders;
  • Meer dan vijftien jaar ervaring;
  • Een duidelijke logistiek van de bouw.

Bouwbegeleiding in vijf stappen

Zoals gezegd werkt het bedrijf Bban volgens een vast stappenplan en dat is prettig als je graag wilt weten waar je aan toe bent. De letters Bban staan voor de verschillende fases van dat stappenplan; bouwaanvraag, bouwbestek, aannemersselectie en nazorg. De eerste stap naar het realiseren van ons droomhuis was de bouwaanvraag die we deden bij Bban. Daarmee zetten we de eerste stap naar de samenwerking en de bouwbegeleiding waar we nog altijd met zo veel plezier op terugkijken. Het werd ons al snel duidelijk dat de voorbereiding van de bouw eigenlijk het belangrijkste was. En wat ik zelf ongelofelijk prettig vond, was dat Bban de juiste kennis in huis had. Werkelijk op iedere vraag die ik of mijn vriend had aangaande de bouwbegeleiding was er wel een antwoord. Bban stond ons bij op de juiste manier en ontfermde zich over de bouwtekeningen, bestektekeningen, maar ook wisten zij alles over vergunningen en voorschriften met betrekking tot veiligheid. De bouwbegeleiding van Bban startte heel concreet met het opstellen van het zogenaamde Programma van Eisen; door de Bban afgekort met PVE. Hierin konden wij alles kwijt wat we door de jaren heen samen hadden besproken met betrekking tot onze droomwoning.

Op naar de volgende stap

De bouwbegeleiding voelde ook echt als begeleiding, en wij gingen met een gerust hart de volgende fase in waarin we de bouwaanvraag in gingen dienen bij de gemeente. Aangezien Bban zo veel ervaring had, hoefden we ons over deze aanvraag eigenlijk geen zorgen te maken. Er was over alles goed nagedacht. De regels en voorschriften bij het aanvragen van een vergunning zijn talrijk, maar Bban is daar helemaal in thuis waardoor je dat helemaal uit handen kunt geven en simpelweg kunt genieten van het proces waarin je werkt naar jouw droomhuis. Ik raad Bban.nl iedereen aan die zoekt naar de beste bouwers.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn