Nieuwe beddengoed gebruiken voor je logees

6 januari 2019

Posted in Mode en Kleding

Ik vind een schoon en fris huis heel belangrijk. Schoonmaken en opruimen zijn dan ook dingen waar ik elke dag mee bezig ben. Als het huis een rommel is dan zit ik niet lekker in mijn vel. Het gaat dan echt niet goed met me. Het is iets wat me dan ook altijd bezig houdt. Mijn kinderen vinden het overdreven maar ik voel me er goed bij. Als ik dan logees krijg vind ik het nodig dat ik schoon beddengoed gebruik. Ik vind het niet prettig om al mijn logees hetzelfde beddengoed te laten gebruiken. Daarom heb ik voor elke logee een mand aangeschaft in mijn kast. Hier bewaar ik alle spullen in die mijn logees kunnen gebruiken. Het is dan heel snel en eenvoudig om het bed op te maken als er iemand kom logeren.

Voor iedereen apart beddengoed gebruiken

Voor iedereen die gehecht is aan zijn hygiƫne is het een drama om bij iemand anders te slapen. Het idee dat je dan in een vies bed gaat slapen is verschrikkelijk. Ik ben er dan ook niet zo goed in om ergens anders te slapen. Alleen als ik mijn eigen spullen mee kan nemen dan kan ik met een gerust hart ergens anders slapen. Als er gasten bij mij komen logeren dan wil ik dat de logeerkamer er schoon en netjes uitziet. Dat vind ik dus ook belangrijk voor de slaapkamer. Het bed moet schoon en netjes zijn zodat de gasten er met een gerust hart kunnen slapen. Dit vind ik erg belangrijk en daarom gebruik voor elke logee zijn eigen bedlinnen. Ik heb geen idee of ze dit zelf doorhebben maar ik vind het belangrijk dat mensen niet in elkaars bed liggen te slapen. Dat idee alleen al geeft me de kriebels.

Een schoon en fris bed

Elke week je bed opmaken is voor veel mensen heel normaal. Het is ook echt nodig want je verliest veel vocht en zweet als je slaapt. Dit komt allemaal in je bedlinnen en je matras terecht. Het is dan ook geen wonder dat dit niet meer zo fris is na een week. Dit geld natuurlijk ook voor de bedden van mijn logees. Als er een paar dagen in is geslapen is het niet meer zo fris. Met een hete was wordt het dan weer schoon. Ik kies er altijd voor om het op te bergen voor een volgende keer. Als dezelfde logees weer komen slapen gebruik ik hetzelfde beddengoed. Het geeft me een gerustgesteld gevoel als mensen in hun eigen beddengoed slapen. Een schoon bed vind ik belangrijk en ik zorg er dan ook voor dat schoon is als er iemand blijft slapen. Waarom wil je voor elke gast zijn eigen beddengoed gebruiken:

  • Geef je gasten een schoon bed tijden het logeren
  • Het is prettig als het bedlinnen niet wordt gedeeld
  • Je gasten vinden het prettig dat je hier over nadenkt.
  • Maak het jezelf makkelijk om de slaapkamer klaar te maken
  • Dit bedlinnen is herkenbaar en voelt vertrouwd
  • Het is hygiĆ«nischer om het niet met iedereen te delen
  • Geef je gasten een goed gevoel door een net en schoon bed

Voor onze logeerkamer vind ik het fijn om nieuw beddengoed aan te schaffen. Voor iedereen die regelmatig bij ons komt logeren heb ik ander beddengoed. In de kast heb ik beddengoed verzameld voor al mijn logees. Hierdoor kan ik heel gemakkelijk en snel het bed opmaken met het juiste beddengoed. Dat vind ik prettiger dan dat ik hetzelfde beddengoed gebruik voor al mijn gasten.  Wil je verder kijken, ga dan naar de website van Textielhuis: https://www.textielhuis.nl/beddengoed.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn