Personeelsplanning wordt u eenvoudig gemaakt

2 januari 2019

Posted in Financiën en Verzekeringen

Personeelsplanning is niet een bezigheid waar de meeste managers en bedrijfsleiders gelukkig van worden. Het is altijd een worsteling om de juiste mensen op de juiste tijden ingeroosterd te krijgen. Ploegendiensten

  • Expertises
  • Ervaringen
  • Beschikbare uren

Dit zijn allemaal bepalende factoren voor een personeelsplanning en hoe fijn zou het zijn om dit in één overzicht te hebben, waarmee het maken van een goede en sluitende personeelsplanning gemakkelijk gaat. PersoneelsSysteem heeft een systeem ontwikkeld waarin juist al deze elementen en meer aan elkaar verbonden kunnen worden. Daarmee is in een handomdraai te zien wie er beschikbaar is en ingepland kan worden en waar eventuele gaten in de planning opgevuld moeten worden. Niet alleen geeft dit een heel actueel beeld van de huidige personeelsplanning, maar het biedt ook vele mogelijkheden om vooruit te plannen. Deze manier van het organiseren van de personeelsplanning wordt mogelijk gemaakt door de software die PersoneelsSysteem hiervoor ontwikkeld heeft.

Speciale software voor het maken van een goede personeelsplanning

Op www.personeelssyteem.nl kunt u lezen wat dit speciaal ontwikkelde systeem voor u kan betekenen. De software die de personeelsplanning mogelijk maakt is speciaal ontwikkeld door PersoneelsSysteem en wordt inmiddels door vele organisaties, groot en klein, gebruikt voor het maken van de personeelsplanning. Wanneer u gebruik wilt maken van deze speciale software, dan stelt PersoneelsSysteem u de tools beschikbaar op verschillende manieren. Door de hosting in de cloud is daarmee de planning van uw personeel altijd en overal beschikbaar. Of u nu op uw computer, uw tablet of uw mobiele telefoon aan de planning wilt kunnen werken of deze gewoon wilt kunnen inzien, het is allemaal mogelijk. Maar dat  is nog niet alles. Dankzij deze centraal te beheren personeelsplanning kan de planning met iedereen binnen de organisatie gedeeld worden en door het toebedelen van rollen kan niet iedereen alle informatie zien die in de personeelsplanning zit verwerkt. Toch kan voor u als werkgever wel alles in één systeem worden bijgehouden. Bijvoorbeeld de salarissen of uurtarieven van uw medewerkers. Niet alleen kunt u hierdoor rendabel plannen, waarbij u op basis van uw personeelskosten bepaald hoe de bezetting is in de planning. U kunt ook zien hoe rendabel uw personeel is. U kunt direct zien hoeveel inkomsten u genereert per dag en daarmee op lange termijn bekijken welke momenten het minst rendabel waren en daarop sturen. Het inzicht dat u krijgt met al deze informatie is goud waard voor uw organisatie. Niet alleen kunt u goed plannen, maar u kunt plannen op de voor u economisch gezien meest interessante manier. U bent daarnaast altijd in de lead. U bepaalt wie wanneer en waar ingepland wordt. U bepaalt hiermee dus uw onkosten en uw opbrengsten en dat maakt deze personeelsplanning een waardevolle tool voor het behalen van een beter bedrijfsresultaat.

Plannen op basis van beschikbaarheid

In de planning kunt u ook uw personeel plannen op basis van fte en van beschikbaarheid. Daarmee kunt u een goede verdeling maken onder de werkbare uren. Is er iemand ziek, dan kan dit in het systeem worden geregistreerd, waardoor u direct inzicht heeft in de knelpunten die uw planning daardoor oploopt. Is iemand op vakantie, dan houdt uw planning hier automatisch rekening mee en daarmee kunt u ruim op tijd zien waar u extra mankrachten moet inschakelen of uw resources anders moet inplannen om uw projecten sluitend te laten verlopen. De planningssoftware van PersoneelsSysteem is daarmee zeer intuïtief en ondersteunt u als het ware in uw werk. Wilt u meer informatie over dit planningssysteem? Neemt u dan vrijblijvend contact op met PersoneelsSysteem en bespreek met hen de mogelijkheden. Want waarom zou u nog een planning handmatig bijhouden, als u met één systeem volledig de leiding heeft?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn