Sneller renoveren: glas online kopen!

30 augustus 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Wanneer je veel werkt met het renoveren van de huizen van andere mensen, dan blijft je eigen huis vaak achter. Dat was ook bij mij het geval. Elke dag aan het werk met renovaties, maar in de weekenden geen tijd voor mijn eigen huis omdat er nog projecten lagen die voorrang verkregen. Totdat ik mijn huidige partner leerde kennen. Zij trok al snel bij me in en had duidelijk moeite met de matige afwerking van het huis. Veel tocht, ruimtes die niet afgemaakt waren en krakende vloeren in eigenlijk alle ruimtes. Ze stond erop dat we ermee aan het werk gingen – en aangezien zij niet werkte, zou zij het meeste doen. Ik wist niet wat me overkwam, want een week later had ze een lijst klaar met interessante adresjes waar we direct materiaal aan konden schaffen. Het opvallende: glas online kopen stond ook op de lijst. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Wij moeten op het werk altijd de glaszetter bellen, maar Glasservice Online is veel makkelijker. Niet alleen omdat glas online kopen sneller werkt, het gaat juist vooral om de service en de expertise van de mensen achter de website. Glas-online-kopen staat tegenwoordig hoog op onze hotlist en ik gebruik het steeds vaker ook op het werk.

Materialen en glas online kopen, lang zo gek nog niet

Binnen het bedrijf geldt de regel dat we graag eerst zien wat we kopen. Ik ben van dat principe afgestapt (de baas niet overigens) omdat het online bestellen van materiaal vele malen sneller gaat en de kwaliteit vaak beter is dan wanneer je zelf het materiaal uit de schappen haalt. Geen kromme planken of beschadigde gipsplaten, juist omdat je het online bestelt. Er zijn geen mensen die in de materialen gaan trekken om bepaalde soorten te zoeken: alles is gewoon opgeslagen in het magazijn waar alleen geladen en gelost wordt door de mensen die precies weten wat zij doen. Dat maakt glas online kopen gemakkelijk. Voor mijn huis is glas online kopen echt de oplossing geweest. Mijn partner weet goed wat ze met isolatiemateriaal moet en in de avonden heb ik geholpen met de afwerking van de muren en het opbouwen van een nieuwe vloer en trap. Het glas online kopen zorgde ervoor dat we in het weekend samen aan de slag konden met het vervangen van de ruiten, met een veel betere isolatiewaarde. Het resultaat is dat we nu een huis hebben waar je echt lekker thuis kunt komen.

Beter glas – minder kosten!

Het isoleren en afwerken van de muren en vloeren heeft gezorgd voor een betere gevoelstemperatuur. Maar het vervangen van het glas heeft gezorgd voor een echte ommekeer in de kosten. Voordat ik glas online kopen ontdekt had, hing ik in de winter altijd doeken en gordijnen voor de ramen die te veel kou doorlieten. Dat werkt wel even, maar wanneer het ook nog eens gaat waaien, dan verlies je al snel alle warmte in huis. Na onze gezamenlijke aanpak hebben we écht gemerkt dat het huis veel beter de warmte vast weet te houden. En dat is niet alles: aangezien we glas online kopen uitgeprobeerd hebben vlak voor de hittegolf, hebben we ook ontzettend goed kunnen merken dat de warmte van de zon beter buiten blijft. Nou moet ik er wel bij zeggen dat mijn vriendin direct overal jaloezieën opgehangen heeft – wat eindelijk mogelijk was omdat de muren rond de ramen ook afgewerkt zijn. Het is voor het eerst dat we hier ook echt iets kunnen bevestigen. Dus nu hebben we echt een leuk huisje om in te wonen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn