Tso voor onze twee kinderen

28 juni 2019

Posted in Kinderen en Speelgoed

Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen en zij gaan allebei naar een basisschool in hetzelfde stadje als waar wij wonen. Er zijn hier meerdere basisscholen, maar wij hadden juist voor deze school gekozen, omdat deze school het beste staat aangeschreven. Voorheen werkte mijn vrouw alleen in de ochtenden en kon zij de kinderen tussen de middag ophalen van school en ging ze daarna thuis met ze eten. Mijn vrouw wilde echter meer gaan werken, waardoor samen met de kinderen lunchen niet meer mogelijk is. Op deze basisschool wordt tussenschoolse opvang georganiseerd door het bedrijf Kinderstralen en het leek ons een logische keuze om voor de tso van dit bedrijf te kiezen. De kinderen gaan nu ruim drie maanden naar de opvang en vinden het erg gezellig. Toen mijn vrouw meer ging werken, maakten wij ons eerst een beetje zorgen over hoe we de opvang moesten regelen. Sinds de kinderen naar school gaan werkt mijn vrouw parttime, waardoor zij ze altijd kon ophalen en voor ze kon zorgen. Haar baas had gevraagd of zij niet meer wilde werken, omdat zij altijd goed gepresteerd heeft en zelf zag zij dit ook wel zitten. Wij wilden eerst vragen of de kinderen bij een kennis konden eten, maar tso leek ons ook een mogelijke oplossing. Deze kennis heeft ook twee kinderen op dezelfde school en onze kinderen gaan vaak met ze om. Wij wisten dat onze kinderen naar deze kennis konden gaan, maar wij besloten om het toch niet te doen. Voor vier kinderen zorgen is best veel werk en stel dat ze ruzie krijgen. Tso leek ons een betere keuze en de school liet dit uitbesteden aan het bedrijf Kinderstralen. Het leek ons verstandig om eerst wat meer informatie op te vragen en een keer te kijken hoe de opvang zou gaan.

Een zeer goed georganiseerde tso

Via school kregen wij meer informatie over de tso en wat het zou kosten. Wij vonden de prijs voor de opvang zeer schappelijk en op die manier kon mijn vrouw dan gewoon werken. Wij besloten om het een keer uit te proberen en dan konden mijn vrouw en ik ook direct zien wat de kinderen er van vonden. Van een aantal andere ouders hadden wij positieve dingen gehoord over de tso en wij hoopten dezelfde ervaring te hebben. Wij kregen te horen dat de kinderen hun eigen eten moesten meenemen en hadden daarom al hun eten en drinken meegegeven.

De opvang bevalt zeer goed

De eerste keer beviel de tso al erg goed. De kinderen hadden de tijd om rustig te eten en konden daarna ook nog spelen. Onze kinderen vonden het erg leuk en begrepen dat hun moeder meer wilde werken. De kinderen gaan nu al een paar maanden en zijn er erg blij mee, daarom wij ook. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en wij kunnen gemakkelijk via hun website wijzigingen doorgeven. Wij zijn erg te spreken over de tso van Kinderstralen.

  • Veel andere ouders waren positief over de opvang
  • Wij vonden de kosten zeer schappelijk
  • De kinderen kunnen rustig eten en daarna spelen
  • Regelmatig zijn er activiteiten
  • Via hun website kunnen wij wijzigingen doorgeven
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn